Zlatna medalja za Aleksu Pantelića na međunarodnom turniru u stonom tenisu u Modriči

Aleksa Pantelić, član Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac, osvojio je prvo mjesto na 12. Međunarodnom vidovdanskom turniru u stonom tenisu “Modriča 2024”.

Na turniru je učestvovalo više stotina takmičara u raznim kategorijama a Aleksa je bio najuspješniji u konkurenciji stonotenisera do 18 godina starosti, što je do sada jedan od njegovih najvećih uspjeha.

Generalni pokrovitelj turnira bilo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske a organizator Stonoteniski klub “Modriča-Spin”.

Mića Kurtović, predsjednik Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac, rekao je da je konkurencija na turniru bila izuzetno jaka i da je osvajanje zlatne medalje veliki uspjeh, kako za Aleksu, tako i za srbački klub.

“Time je potvrdio kontinuitet dobrih rezultata i ponosni smo na njegov napredak i uspjehe”, rekao je Kurtović.

Aleksa Pantelić je do sada osvajao zlato na kadetskom takmičenju u Trebinju, bronzu na juniorskom prvenstvu u Banjaluci a bio je i među najboqe plasiranim igračima na kadetskom prvenstvu Republike Srpske, te najbolje plasirani kadet na međunarodnom turniru u stonom tenisu u Srpcu, a zaslužan je i za osvajanje titule u Prvoj ligi Republike Srpske i plasman srbačkog kluba u Premijer ligu BiH.