Završene petodnevne svečanosti: Vrtić ispratio male maturante

Završne svečanosti Dječijeg vrtića ,,Naša radost” Srbac održane su od 21.do 25. juna, a učešće su uzeli polaznici svih vrtićkih grupa, osim mlađe jasličke u kojoj borave djeca uzrasta do dvije godine i koji zbog starosne dobi nisu spremni da učestvuju na manifestacijama.

Direktorica vrtića Dijana Milanković kaže da je ovo jedna od tradicionalnih manifestacija vrtić, na kojoj se pred godišnje odmore roditeljima prezentuje šta su djeca naučila uz pomoć svojih vaspitačica i dodaje da su ove godine, zbog epidemioloških mjera, svečanosti rasporedili u pet radnih dana.

Razdragani mališani su sa radošću učestvovali u svečonasti,mašući sa bine roditeljima, bakama i djedovima, a posebno emotivno je u četvrtak i petak, kada su nastupili mali maturanti, koji se ove godine opraštaju od vrtića i u septembru polaze u školu.

,, Bez obzira na godine iskustva u ovom poslu, ni mi vaspitači ne možemo da sakrijemo pomiješane emocije koje nam svaki  put djeca izazovu na ovim manifestacijama. Svako dijete je po nečemu posebno i zauzme mjesto u našim srcima, a s obzirom na to koliko vremena dneveno s njima provodimo, ne možemo biti ravnosušni  kada se sa njima rastajemo. Svim našim polaznicima, posebno maturantima, želimo srećno djetinstvo i mnogo uspjeha”, kaže direktorica vrtića i dodaje da ih posebno obraduje kada svoje nekdašnje vaspitanike vide u publici na svojim svečanostima ili kada oni steknu porodicu i svoju djecu dovode na čuvanje tamo gdje su oni nekad išli.

Vrtić trenutno broji 140 polaznika, a malih maturanata je ove godine 30.

Više fotografija možete pogledati na fb profilu Radio Srpca, klikom na link: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=radiosrbac.srbac&set=a.2886684488215518