Uručeni paketi zimnice za 15 ratnih vojnih invalida

U skladu sa potpisanim Protokolom o nabavci zimnice na odgođeno plaćanje za korisnike boračko-invalidske zaštite, kao što su ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca, danas su predstavnici Boračke organizacije Srbac organizovali podjelu 15 paketa proizvoda od povrća i voća čiji je proizvođač „Vitaminka“ iz Banjaluke .
Ukupna vrijednost svih 15 paketa je 1.443 marke. Korisnici ove akcije dužni su da robu plate u šest jednakih mjesečnih rata od svojih ličnih invalidnina .
„ Učesnik sam odbrambeno-otadžbinskog rata. Teško sam ranjen u noge, grudi i glavu i proglašen stopostotnim ratnim vojnim invalidom druge kategorije. Pohvaljujem brigu Boračke organizacije Srbac prema ovoj kategoriji boraca, jer je puno lakše nabaviti paket zimnice na odgođeno plaćanje, nego plaćati gotovinom istog dana . Ispada da za ovaj bogat paket trebam plaćati šest mjeseci po 16 maraka što je veoma povoljno“, kaže Edvin Radulović iz Inađola .
Predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan kaže da je Republičkoj organizaciji upućena preporuka da se narednih godina ova akcija provede ranije, te da se pravo na nabavku zimnice po povoljnoj cijeni i sa odgodom plaćanja proširi i na demobilisane borce Vojske RS kojima je priznato pravo na mjesečni dodatak.