Uručene nagrade najboljim čitaocima i posjetiocima manifestacija Narodne biblioteke Srbac

U Narodnoj biblioteci Srbac  juče su uručene nagrade najboljim čitaocima u šest kategorija  i zahvalnice  donatorima koji  radu ove ustanove daju nesebičnu podršku.

Prema evidenciji bibliotekara,  najaktivniji čitaoci među učenicima osnovne škole su Milica i danilo Đuričić, dok od srednjoškolaca najviše knjiga čitala Rada Novaković. 

Jovani Gavranović pripala je nagrada u kategoriji mladi, a penizioner koji se ističe po broju pročitanih knjiga je Katarina Milijašević, penzionisani prosvjetni radnik.

Juče su dodijeljene i dvije porodične nagrade. Riječ o nagradi za porodicu koja najviše čita, a to je četvoročlana porodica Željka Ignjatića. Dolascima na manifestacije koje organizuje Narodna biblioteka Srbac, istakla se porodica Bogdana Davidovića.

Zahvalnice su dodijeljene Želimiru Lepiru, kao najvećem donatoru knjiga, zatim Dragi Jovičiću,koji je donirao računarsku opremu.  Firmi ,,System Ecologyca“ Sitneši dodijeljenja je zahvalnica za donatorska sredstva pri organizaciji manifestacije ,,U susret Vaskrsu“.

Direktor biblioteke Branko Savanović kaže da su se odlučili da nagrade svoje članove i pokažu im da biblioteka cijeni korisnike svojih usluga. Savanović zahvaljuje donatorima i svim prijateljima ove ustanove  koji pokazuju razumijevanje i želju za sardanjom,te ističe da je iza Narodne bibliotke jedna uspješna godina i dodaje da se nada da će takva biti 2020.

,,Mogu reći da je godine iza nas uspješna. Bogatiji smo za jednog radnika, od naše matične službe Narodne univerzitetske biblioteke RS smo dobili dobru ocjenu i uslijedila je nagrada, a to je učlanjnjenje u jedan međonarodni biblio operativni sistem, što za nas mnogo znači. U jednoj tako uspješnjoj godini oslučili smo da pažnju  posvetimo i onima zbog kojih smo tu,a to su naši čitaoci i posjetoci manifestacija čiji smo organizator“, kaže Savanović i zahvaljuje kolegicama koje su dale doprinos kako bi 2019.godine bila ocijenjena kao uspješna.