Uručene diplome malim maturantima iz Srpca

Osnovna škola ,,Jovan Jovanovič Zmaj” Srbac organizovala je dodjelu diploma za 74 maturanta iz Srpca, Kobaša i Nožičkog koji su okončali osnovno obrazovanje. Ceremoniji, koja je održana u Domu kulture u Srpcu, prisustvovali su maturanti i njihovi roditelji, odjeljenjske starješine, prosvjetni radnici i rukovodstvo škole na čelu sa direktoricom Manuelom Rađević Jokić.

Za učenika generacije proglašena je Helena Šnjegota koja je pored ovog priznanja dobila još i Vukovu diploma, kao i posebnu diplomu za ostvaren uspjeh na takmičenju iz matematike.

„Tajna mog uspjeha je upornost, trud i rad. Zahvaljujem  svojim nastavnicima, upravi škole, razrednoj Dejani Ćirić, a najviše svojim roditeljima koji su mi bili vodilje i najbolji sagovornici“, rekla je Helena.

Dobitnici diplome “Vuk Karadžić” su: Sonja Mikić, Anđela Lukić, Anica Aleksić, Helena Šnjegota, Dora Jeftić, Teodora Topić, Marko Savanović, Marko Malešević i Konstantin Popović.

Dobitnici posebnih diploma su: Sonja Mikić i Marko Malešević iz fizike, Helena Šnjegota i Anđela Lukić iz matematike, Nikola Novaković iz osnova informatike, Dora Jeftić, Ana Aleksić, Mirela Aleksić, Sara Novaković, Konstantin Popović, Marko Savanović i Nikola Gačić iz demokratije i ljudskih prava.

Direktorica škole je, takođe, na ovoj svečanosti uručila diplome za ostvaren uspjeh na takmičenjima za ovu školsku godinu: Stefanu Maletiću za prvo mjesto na Regionalnom takmičenju iz fizike, Nikolini Milijašević za plasman na Regionalno takmičenje iz srpskog jezika koje se nije održalo zbog trenutne epidemiološke situacije i Nikoli Novakoviću za učešće na Republičkom takmičenju iz informatike.

Pored ovoga, priznanje za humanost je uručeno Evi Jospović i Ani Lepir koje su svoju kosu donirale u sklopu projekta “Moja kosa-tvoja kosa” Udruženju “Srce za oboljelu djecu od raka”, kao i Tei Novaković za izuzetan angažman u okviru rada fotografske sekcije škole.

Direktorica škole Manuela Rađević Jokić čestitala je svim maturantima i dobitnicima diploma na ostvarenom uspjehu i poželjela im mnogo sreće, zdravlja, ljubavi i uspjeha u budućem školovanju.

Više fotografija možete pogledati na fb profilu Radio Srpca.