Upozorenje na vremenske nepogode koje se očekuju danas i sutra

Iz Odsjeka za civilnu zaštitu opštine Srbac izdato je upozorenje  koje se odnosi na elementarne nepogode koje se očekuju danas na području naše opptine.

Naime, danas od 16.00 časova na području opštine Srbac se očekuju  vremenske nepogode uz jak olujni vjetar praćen pljuskovima sa grmljevinom i lokalno pojavom grada.

Do sutra ujutro doći će do prestanka padavina a nakon 14.00 časova istog dana moguće su nove lokalne nepogode uz pojavu olujnog vjetra i grada.

Smirivanje i stabilizacija vremenskih prilika se očekuje od nedjelje, 23.jula.

Opštinska služba civilne zaštite upozorava stanovništvo na nadolazeće vremenske nepogode, kao i na potrebu preduzimanja preventivnih radnji i mjera kako bi se smanjio rizik za ljude i imovinu.

Građanima se preporučuje utvrđivanje prozora i vrata na objektima, ukoliko za to postoji potreba, uklanjanje predmeta sa balkona i dvorišta koji u uslovima olujnog vjetra predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi  kao i izbjegavanje parkiranja automobila pored i ispod drveća. Takođe, preporučuje se građevinskim firmama da obezbjede građevine od naleta olujnog vjetra kao i da uklone predmete koji mogu predstavljati opasnost za građane.