Udruženju ,,Izvor“ i porodici Tadić uručena sredstva prikupljena na koncertu ,,Ostala je pjesma moja“

Na humanitarnom koncertu “Ostala je pjesma moja”, koga je proteklog vikenda u Srpcu održao muzički sastav “Tea Mikić & Brothers”, prikupljeno je ukupno 2012 KM, od čega 1912 KM prodajom ulaznica, a oko stotinu KM donacijama građana u humanitarnu kutiju koju je u Domu kulture postavilo udruženje Izvor.

Sredstva su danas uplaćena na žiro račun ovog udruženja, kao i na račun Siniše Tadića iz Malog Razboja, oca sedmomjesečnog dječaka Kristijana koji od rođenja boluje od karcinoma.

Predsjednica Izvora  Mira Tatić, uputila je veliku zahvalnost porodici Mikić koja je drugu godinu zaredom organizovala ovaj koncert sa ciljem da pomogne djeci sa posebnim potrebama iz Srpca.

“I ove godine izdvojen je dio sredstava za rad Izvora što je za svaku pohvalu. Donijeli smo odluku da ova sredstva usmjerimo za odlazak članova udruženja na Zlatibor, a izlet ćemo najvjerovatnije organizovati na proljeće. Biće ovo odlična prilika za rehabilitaciju naših članova jer je Zlatibor poznat po umjerenoj klimi, prijatnom ambijentu i pogodnim uslovima za odmor, oporavak i liječenje”, rekla je Tatić.

Zahvalnost je uputio i Siniša Tadić, koji je rekao da je iznenađen gestom Tee, Stefana i Davida i njihove majke Snježane Mikić, koji su odlučili da baš njegovoj porodici pruže pomoć.

“Naš Kristijan od rođenja ima zdravstvene probleme i uskoro ga očekuje nova operacija u Beogradu. Moramo ga stalno voditi na terapije u Beograd i Banjaluku a ne radimo ni ja ni supruga Aleksandra. Jedina primanja dobijamo po osnovu socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad. Uz to, izdržavamo i drugog sina Nemanju koji ima šest godina i koji je nedavno krenuo u školu”, kaže Siniša.

On zahvaljuje i drugim ljudima humanog srca koji su u proteklom periodu pomogli njegovom sinu.

“Prošle godine je u Srpcu organizovan još jedan sličan koncert za našeg Kristijana. Čuli smo da nije bio veliki odziv, ali nama to nije važno, jer podjednako cijenimo svaku marku koju dobijemo, pa makar se radilo samo o simboličnoj pomoći”, kaže Siniša.

S druge strane, koncertu Tee, Stefana i Davida proteklog vikenda se odazvalo preko 400 posjetilaca koji su više od dva časa uživali u sevdalinkama, starim narodnim pjesamama i evergrinima čime su naši mladi sugrađani, koji žive, rade i školuju se u Austriji, pokazali da uspješno čuvaju muzičko nasljeđe svog oca Miodraga, poznatog srbačkog muzičara koji je preminuo prije dvije godine.