U Srpcu obilježen Dan Republike

U organizaciji Opštinske uprave Srbac i Opštinskog odbora za obilježavanje značajnih datuma i jubileja iz istorije našeg kraja, danas je obilježen Dan Republike Srpske-9.januar.  Centralni događaj obilježavanja ovog datuma na području naše opštine bio je polaganje cvijeća na Centralno spomen-obilježje.  

Nakon paljenja svijeća  i polaganja cvijeća, prisutnima se obratio predsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić, koji je građanima čestitao 29.rođendan Republike Srpske.

,,Dragi sugrađani, čestitam vam Dan Republike Srpske,dan koji smo kroz istoriju tako dugo čekali, dan koji obilježavamo danas i koji ćemo obilježavati narednih godina. Okupili smo se danas ovdje da odamo počast svim našim borcima koji su dali svoje živote u prethodnim ratovima. Sa ovog mjesta, na Dan Republike Srpske, poručujem svim građanima opštine Srbac da će opštinsko rukovodstvo aktivno i nesebično raditi na jačanju Republike Srpske i naše opštine. Živjela Republika Srpska  i živjeli građani opštine Srbac“, rekao je Budić u svom obraćanju.

Cvijeće je spomen-obilježje položila zajednička delegacija Opštine Srbac i Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova, kao i delegacije: Boračke organizacije opštine Srbac, Opštinske organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Srbac, Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Srbac, SUBNOR-a Srbac, Polcijske stanice Srbac, Ujedinjenog ravnogorskog pokreta,  Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske, Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza, Opštinskog  odbora Srpske demokratske stranke, Opštinskog odbora Partije demogratskog progresa , Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Mladih socijaldemokrata Srbac.

Po završetku polaganja svijeća u Domu kulture je organizovan prigodan koktel.

Ove godine Dan Republike je obilježen na skromniji način zbog epidemiploške situacije, a u sklopu svečanosti na području naše opštine, u petak naveče je na srednjoškolskom igralištu u organizaciji Mladih socijaldemokrata Srbac organizovana bakljada kao rođendanska čestitka Srpskoj.

Više fotografija možete pogledati na facebook profilu Radio Srpca.