U Srpcu obilježen 4.april- Dan policije

Služenjem parastos za stradale policijske službenike iz Srpca, Dan policije Republike Srpske-4.april obilježen je danas u Policijskoj stanici Srbac.  

Parastos za  Zorana Marića, Vitomira Novakovića i Slavišu Jovičića služio je protonamjesnik Željko Sarić, uz sasluženje sveštenika Petka Vukovića.

Pomenu je prisustvovao komandir Policijske stanice Srbac Siniša Šnjegota i nekoliko policijskih službenika.  

Šnjegota je svim kolegama čestitao Dan policije, napomenuvši da trenutana situacija ne dozvoljava da se ovaj datum obilježi onako kako se obilježavao prije pandemije virusa korona.

,,Svim policijskim službenicima čestitam 4.april, želim im dobro zdravlje i uspjeh u vršenju njihove dužnosti. I ove godine Dan policije obilježavamo skromno, služenjem parastos za naše stradale kolege. Zbog pandmije virusa korona, ove i prošle godine izostali su proslava i prijem koje smo tradicionalno organizovali,  dok je akcija darivanja krvi povodom 4.aprila organizovana  tokom ove sedmice i bila je uspješna, jer se svi rado odazivmo ovakvim akcijama“, izjavio je komandir Šnjegota i dodao da policija građanima stoji na usluzi, iako su pandemija virusa korona i migrantska kriza doprinijeli usložnjavanju situacije i policijskih poslova.

,,Naš posao je sam po sebi veoma zahtjevan,rizičan i odgovoran i trenutna situacija nam dodatno otežava rad, ali bez obzira na sve to, Policijska stanica Srbac je tu da zaštiti naše građane i njihovu imovinu i spremni smo da odgovorimo na sve izazove koji se stave pred nas. Cijenimo trud i rad svih naših službenika, koji često svoje živote dodvode u opasnost da bi zaštitili druge i zahvaljujem građanima koji svojim odgovornim i savjesnim ponašanjem u ovim teškim trenucima pokazuju razumijevanje  za naš posao i dužnosti“, rekao je Šnjegota i apelovao na građane da poštuju epidemiološke mjere, kako bi se situacija što prije stavila pod kontrolu.

Protonamjesnik Željko Sarić izjavo je da su se na mjestu gdje su uklesna imena onih koji su za svoj narod i vjeru pravoslavnu dali živote,ponovo prisjetili šta su oni učinili za svoj narod i generacije koje tek dolaze.

,,Najmanje što mi kao ljudi možemo da uradimo za one koji su živote svoje dali za nas, za državu u kojoj danas živimo, jeste ovo danas- čuvanje uspomene na njih i čuvanje od zaborava onog što su oni učinili za nas i za generacije koje dolaze i treba da ih se sjetimo i češće, ne samo kada su u pitanju ovakvi datumi. Vama koji ostajete da radite ovdje, neka Bog podari zdravlja i svakog dobra, a Vama,komandire, da podari mudrosti i snage za vođenje posla“, rekao je protonamjsnik Sarić.