U opštini Srbac obilježen Dan Republike Srpske

Opštinska uprava Srbac i Opštinski odbor za obilježavanje značajnih datuma i jubileja iz istorije našeg kraja,juče su bili organizatori opštinske manifestacije ispred Centralnog spomen-obilježja u Srpcu povodom obilježavanja 9. Januara,Dana Republike Srpske.
Cvijeće na spomen-obilježje najprije su položile delegacije Opštinske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Opštinske uprave,a potom delegacije Boračke organizacije,Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata 91-95. godine,SUBNOR-a Srbac,Policijske stanice Srbac i 4 stranačke delegacije i to SNSD-a ,SDS-a ,Ujedinjene Srpske i PDP-a.
Potom se okupljenim građanima obratio načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević koji je rekao da je dužnost svih nas da vječno čuvamo od zaborava imena naših hrabrih boraca koji su se kao pripadnici raznih ratnih jedninica Vojske RS 4 godine borili na brojnim ratištima za zaštitu svog naroda i stvaraanje zajedničke nam domovine.U toj borbi mnogi nisu dočekali slobodu,a na nama je da čuvamo uspomenu na njih.
Načelnik Dragosavljević je istakao da je danas Republika Srpska ekonomski i institucijalno stabilna pa je sada od izuzetne važnosti da očuvamo jedinstvo srpskog naroda i njeno vječno trajanje jer je ona garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima .
Nakon završetka protokolarnih aktivnosti na Centralnom spomen obilježju,načelnik Dragosavljević pozvao je prisutne na koktel u Sportsku dvoranu Srbac koja nosi simbolično ime 9.JANUAR .