U junskom roku upisana 83 učenika u srbačke srednje škole

U Centru srednjih škola ,,Petar Kočić” Srbac juče je završen upis ulčenika u prvi razred u junskom upisnom roku.

Po riječima direktora škole Milenka Živanića, u prvom roku upisana su 83 učenika. Najveće interesovanje je vladalo za zanimanje CNC tehničar, gdje 10 učenika nije uspjelo da se upiše zbog popunjenosti mjesta, te su upisani u zanimanja koja su naveli kao drugu mogućnost.

 Kada su u pitanju upražnjena mjesta, najviše slobodnog mjesta je ostalo u gimnaziji- 36,  samo jedno slobodno mjesto je ostalo u zanimanju konobar, dok su sva mjesta u ostalim ponuđenim zanimanjima popunjena.

Direktor Živanić kaže da je zadovoljan brojem upisanih učenika, ako se uzme u obzir smanjen broj djece u Republici Srpskoj, te dodaje da je odstupanje od plana i provedene ankete primijetno samo kada je u pitanju gimnazija, gdje su očekivali veći broj učenika.

U opšti smjer gimnazije planiran je upis 48 učenika, u zanimanja ekonomski i bankarski tehničar po 12 učenika, tehničar CNC tehnologije 24 učenika, te u zanimanja kuvar i konobar po 12 učenika.

Rezultati upisa obajvljeni su na oglasnoj ploči u školi, a na školskom sajtu će biti objavljeni sutra.

Julski upisni rok će trajati od 6. do 8. jula  2020.godine, a učenici će se moći upisati u preostala upražnjena mjesta u ponuđenim školama. Rezultati će biti objavljeni 10.jula na oglasnoj tabli škole.