Treći Urban priredio nezaboravnu noć

Da je Srbac dobio festival koji se po kvalitetu može mjeriti sa sličnim muzičkim događajima u regionu potvrdio je treći po redu Urban fest koji je sinoć okupio više stotina posjetilaca iz Srpca i okolnih opština.
Na gradskom trgu okupili su se ljubitelji urbanog zvuka koji su gotovo tri časa uživali u nastupu benda Ultrazvuk iz Banjaluke koji je potvrdio da je zasluženo dobio pozivnicu za ovaj festival drugu godinu zaredom. Magični vokali Lejle Dolores i Lazara Jovića podsjetili su nas na legendarni pop, rok, fanki i latino zvuk 80-ih i 90-ih, a besprijekorno su izvodili i komercijalne hitove današnjice, tako da se niko ne bi bunio da ih vidimo na sceni i naredne godine.
Zbog bolesti jednog od članova, nije održan planirani nastup benda Dolap iz Srpca ali su dobru atmosferu na trgu svojom pojavom upotpunili štulaši iz Novog Sada, koji su se fotografisali i igrali sa publikom, a posebno su oduševili najmlađe.
Vesna Smiljanić, predsjednica Udruženja žena Srbac, koje je bilo organizator Urban festa, kaže da je ovo muzički događaj za sve generacije.
„Naša želja je da ovo postane porodični festival u čemu smo dobrim dijelom uspjeli jer su na koncert došli roditelji sa djecom, bakama i dekama, uz obilje dobre hrane koju smo pripremili, čime na najljepši način promovišemo naš grad“, rekla je Smiljanić.
Posjetioci su po pristupačnim cijenama mogli kupiti domaće kolače, fritule, kuvani kukuruz, roštiljske specijalitete, sokove s ledom, točeno pivo i vino a bili su izloženi i ručni radovi, suveniri i kozmetika koje su izrađivale srbačke domaćice iz udruženja.
Slavica Miljević-Ćaja, idejni tvorac Urban festa, kaže da su uživali u organizaciji ovog događaja na kojem se, kako kaže, okupila publika od 5 do 95 godina.
„Nadamo se da ćemo postati prepoznatljivi u regionu i radimo na tome da svake godine posjetiocima ponudimo nešto novo. Za sada smo veoma zadovoljni sadržajem i izvođačima a narednih godina ćemo se truditi da dovedemo na festival još zvučnija imena“, rekla je Miljević.
Lazar Jović iz benda Ultrazvuk kaže da su rado prihvatili pozuv da nastupe ove godine jer još pamte odličnu prošlogodišnju atmosferu.
„Dobro se osjećamo u Srpcu, publika je sjajna, ambijent je lijep i nadam se da će festival potrajati još dugo godina“, rekao je Jović.
Posebne pohvale i ove godine idu na račun najmlađe publike koja je bila najvatrenija ispred bine i u plesnom ritmu ispratila sve nastupe.
Među posjetiocima su bili i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, zamjenik načelnika Vladimir Gužvić i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić sa saradnicima, kao i odbornici Skupštine opštine, direktori javnih preduzeća i ustanova i drugi predstavnici javnog i kulturnog života.
„Ovo lijepo dešavanje unosi svježinu u cjelokupnu ponudu kulturnih i sportskih manifestacija u Srpcu i upućujem čestitke članicama Udruženja žena što su se prihvatile uloge organizatora ovog događaja. Sadržaji koje su pripremili su na nivou i svako od posjetioca može pronaći nešto za sebe, kako u muzičkom repertoaru koji je bio šarolik, tako i u gastronomskoj ponudi“, rekao je načelnik Mlađan Dragosavljević.
Pored Opštine Srbac, podršku organizaciji Urban festa pružio je veliki broj sponzora iz Srpca i drugih opština.
Sinoćnji događaj imao je i humanitarni aspekt jer je na jednom od štandova bila postavljena kutija za prikupljanje priloga za pomoć u liječenju našoj sugrađanki Nataši Davidović.

Više fotografija možete pogledati klikom na link:https://www.facebook.com/media/set/?vanity=radiosrbac.srbac&set=a.3447067132177248