Tanja Šnjegota izabrana za potpredsjednika Volonterskog servisa Republike Srpske

Tanja Šnjegota, izvršni direktor Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ iz Srpca, izabrana je za novog potpredsjednika Volonterskog servisa Republike Srpske.

Na sjednici Skupštine ove organizacije, koja je održana u Banjaluci, za novog izvršnog direktora izabrana je Dajana Karan iz Lokalnog volonterskog servisa Gradiška, a za predsjednika Skupštine Helena Kreća iz Lokalnog volonterskog servisa Novi Grad.

Donesena je i odluka da se sjedište Volonterskog servisa iz Banjaluke premjesti u Gradišku, u Udruženje ,,Most“ Gradiška, koje je prošle godine bilo proglašeno za najboljeg organizatora volontiranja u Republici Srpskoj.

Sjednici Skupštine Volonterskog servisa Republike Srpske prisustvovala je i pomoćnica ministra za omladinu Branka Malešević.

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ u proteklom periodu je organizovalo nekoliko značajnih volonterskih aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, a jedna od njih je bio pilot projekat „Edukativne radionice u srednjim školama u Republici Srpskoj“ u sklopu kojeg je izvršena adaptacija školske kuhinje u Centru srednjih škola „Petar Kočić“.

Slična radionica, u saradnji sa resornim ministarstvom, počela je nedavno i u Gradišci sa učenicima Gimnazije. Na prvoj radionici gimnazijalci su stekli neophodna znanja o volontiranju, a na drugoj su iznijeli svoje ideje i isplanirali volontersku akciju uz mentorsku podršku članova Cezara.