Srbački lovci prošli obuku za ocjenjivače trofeja divljači

Proteklog vikenda u Donjim Podgradcima održano je obuka i polaganje ispita za ocjenjivače trofeja divljači. Organizator je bilo Ministaratvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Lovački savez Republike Srpske.

,, Članovi LU ,,Srna” Srbac Boško Davidović i Danijel Babić položili su ispit i postali ocjenjivači trofeja divljači.  Stečeno znanje koristiće u našem  udruženju i dalje prilikom ocjenjivanja trofeja, kaže predsjednik Lu ,,Srna” Goran Savanović.

Juče je ordžana  sjednica Upravnog odbora LU “Srna” Srbac, na kojoj se diskutovalo  o proteklom zborovanju i učešću na Gastro festu, zatim o održanoj ocjeni pasa u eksterijeru, te održanoj utakmici. Takođe, bilo je riječi o sredstvima dobijenim od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i  Agencije za agrarna plaćanja za ulaganje u lovište, te o otvoru lova na fazane i na divlje svinje.
Otvor lova će biti u nedjelju (6.oktobar), a sve informacije i dozvole za lov, lovci se moraju javiti  danas i sutra u kancelariju udruženja.