Služen parastos za poginule borce iz Donje Lepenice

U Donjoj Lepenici danas je služen parastos za sedmoricu poginulih i umrlih boraca Vojske Republike Srpske iz ove mjesne zajednice. Iz Donje Lepenice stradali  su  Boro Vujanović, Zlatko Stojković, Dragan Stojković, Dragan Babić, Boško Babić, Dragić Stojković i Ranko Vujanović.

Parastos je služio sveštenik Nenad Đurić.

Osim članova porodica poginulih boraca, cvijeće su položile i svijeće prislužile delegacije  Boračke organizacije opštine Srbac na čelu sa predsjednikom Goranom Plotanom, Opštine Srbac na čelu sa načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja SUBNOR,  Mjesne boračke organizacije Donje Lepenice i Mjesne zajednice Donja Lepenica.

Prisutnima se obratio predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan koji je istakao da ovakvi skupovi  treba uvijek da nas podsjećaju na žrtvu svakog pojedinca koji je  za otadžbinu život dao i dodao da je na svima nama obaveza da se trudino da nadograđujemo i grdimo ono u šta su oni ugradili svoje živote – Republiku Srpsku, a da je čuvanje jedinstva i sloge među našim narodom pravi put da se to učini.