Realizovana četrnaesta akcija Fonda solidarnosti

Članovi rukovodstva Fonda solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac danas su posjetili Zdravka Ivanovića iz Seferovaca, demobilisanog borca prve kategorije i tom prilikom mu uručili građevinski materijal za adaptaciju porodične kuće ukupne vrijednosti 2.016 KM.

Zdravko Ivanović je izrazio zahvalnost Boračkoj organizaciji opštine Srbac na pruženoj pomoći u stvaranju boljih životnih uslova rekavši da sam ne bi mogao obezbjediti sredstva za nabavku građevinskog materijala. „Zahvalan sam Boračkoj organizaciji opštine Srbac na pruženoj pomoći i ona mi mnogo znači jer mi je posebno drago da vidim da nisam zaboravljen od svojih saboraca“, kaže Ivanović.

Goran Plotan, predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac istakao je da je ovo četrnaesta akcija Fonda iz novog programa, odnosno trideset i šesta akcija od osnivanja Fonda solidarnosti. „Fond je opravdao svoje postojanje jer smo uspjeli mnogim našim članovima pružiti neophodnu pomoć, a realizacija narednih akcija u mnogome zavisi od prikupljenih sredstava, pa koristim ovu priliku da pozovem sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti novčano pomoći naš Fond da to i učine“, ističe Plotan. On je rekao da će Boračka organizacija opštine Srbac zimski period iskoristiti za prikupljanje sredstava, a zahvalio se svima koji su do sada novčano pomogli Fond.

Dragan Aleksić, predsjednik Predsjedništva BO opštine Srbac ističe da je posebno zadovoljan činjenicom da su u aktivnosti Fonda ukuljučene Mjesne boračke organizacije koje daju prijedloge kandidata Fondu za pružanje pomoći. „Mjesne boračke organizacije odnosno njihova rukovodstva znaju najbolje situaciju na terenu i kome je pomoć najneophodnija, pa je njihova uloga u radu i aktivnostima Fonda solidarnosti veoma bitna“, kaže Aleksić.