Poziv za prijavu projekata za dm kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023.

Kompanija dm drogerie markt otvorila je poziv za prijavu projekata koji će doprinijeti dobrobiti ženskog zdravlja.

Poziv je dio društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra, a upućen je svim udruženjima, ustanovama, jedinicama lokalne i područne samouprave, te neprofitnim pravnim osobama (udruženja i fondacije) koji za cilj imaju unaprijeđenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena.

Prijave su otvorene na dm platformi www.dm-zajedno.ba od danas, 24. maja do 4. jula 2023. godine do 16 časova, kada završavaju. Projekti koji se prijavljuju trebaju imati za cilj unaprijeđenje i očuvanje fizičkog i/ili mentalnog zdravlja žena, biti usmjereni na poticanje i razvoj zdravijeg stila života, te biti fokusirani na unaprijeđenje kvaliteta života žena, što podrazumijeva rješavanje socijalnih problema ili podizanja svijesti o problemima s kojima se žene susreću u privatnom i poslovnom životu. Projekti trebaju biti usklađeni s Pravilima i uslovima prijave projekata objavljenih na dm platformi.

Uz popunjen onlajn formular potrebno je priložiti i detaljan opis projekta kao i razrađen budžet, a kompanija dm će odabrati one koji će u najvećoj mjeri doprinijeti prevenciji bolesti koje pogađaju žene, te unaprijediti zdravlje žena svih starosnih grupa.

Odabrane projekte dm će podržati u vidu donacija proizvoda iz dm asortimana, finansiranjem usluga ili nabavke potrebnih materijala i opreme za realizaciju projekata. Aplikanti mogu prijaviti samo jedan projekat, koji će biti realizovan na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Više informacija je dostupno stranici www.dm-zajedno.ba.