Petrovdanski kup u gađanju letećih meta u organizaciji LU,,Srna”Srbac okupio 60 takmičara iz 10 lovačkih udruženja

Lovačko udruženje “Srna” iz Srpca organizovalo je juče Osmi Petrovdanski kup u gađanju letećih meta na streljani u Poveliču.

Na takmičenju je učestvovalo 13 ekipa sa više od 60 lovaca iz Gradiške , Nove Topole Stanara, Doboja, Šamca, Modriče , Bijeljine,Broda , Prnjavora i Srpca.

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Srndać ” iz Stanara, druga je bila ekipa “ Fazan ” iz Šamca , a treća “Vučijak” iz Broda. .

U pojedinačnoj konkurenciji najprecizniji je bio Miroslav Lelić iz Broda ,Branko Lončar iz Broda je drugi a treće mjesto pripalo je Marku Peuliću iz Šamca

Organizovano je i takmičenje za članove Lovačkog udruženja “Srna”, a najprecizniji je bio Đorđe Plavšić

Predsjednik Lovačkog udruženja “Srna” Goran Savanović pohvalio je sve učesnike koji su pokazali zavidnu preciznost u gađanju letećih meta.

„Zadovoljni smo brojem učesnika takmičenja, iako smo očekivali veći broj naših članova. Posebno se zahvaljujem Lovačkom društvu „Zlatibor“ iz Čajetine, sa kojim imamo dugogodišnju saradnju i koje je bilo generalni pokrovitelj takmičenja u kiupu“, rekao je Savanović.

Jedan od učesnika takmičenja bio je i Duško Plavšić , član Lovačkog udruženja „Srna“ iz Srpca koji kaže da je prvenstveni cilj druženje lovaca.

,,Nisam baš zadovoljan kako sam danas pucao jer nisam uspio ući u Top 6 ali nastaviću trenirati kako bi bio što bolji strijelac. Ove godine smo bili na takmičenju u Šamcu , Bijeljini , Kozarskoj Dubici , Orašju I Prnjavoru” rekao je Duško Plavšić.

Lovačko udruženje iz Srpca poznato je kao dobar organizator ovakvih takmičenja, koje je na visokom nivou sa velikim brojem odličnih strijelaca.