Omladinski stonoteniski klub Srbac-novi član Premijer lige BiH, gosti Radio Srpca predsjednik kluba Mića Kurtović i najmlađi igrač Aleksa Pantelić

Omladinski Stonoteniski klub Srbac novi je učesnik Premijer lige BiH. Proteklog vikenda u Banjaluci odigran je četvrti turnus prve lige Republike Srpske, gdje je ekipa Srpca slavila u sva tri susreta maksimalnim rezultatom 3:0.

Predsjednik kluba Mića Kurtović rekao je da je ovim rezultatom ispunjen zacrtani cilj kojeg su sami sebi postavili pred početak prvenstva, a kao najvećeg konkurenta izdvojio je ekipu Radnika iz Bijeljine, od koje su i doživjeli jedini poraz u ligi.

,, Na samom početku ove sezone dogovorili smo se da ako budemo imali šansu da osvojimo prvo mjesto u Prvoj ligi RS tu šansu i iskoristimo. U mnoštvu kvalitetnih ekipa ipak najveći konkurent nam je bila ekipa ,,Radnika” iz Bijeljine koju smo uspjeli savladati 3:0 u Srpcu i revanširamo im se za jedini poraz koji smo imali u prvenstvu. Pokušaćemo da u toku ljetne pauze formiramo ekipu za naredno prvenstvo. Tu su naši igrači Aleksa Pantelić i Marko Malešević, tu su i Dejan Tomaš kao i Mladen Nikolić dok ćemo morati da neđemu zamjenu za Stefana Kostadinović koji neće moći da nastupa za naš klub u Premijer ligi BiH”, kaže Mića Kurtović.

Najmlađi igrač prve ekipe Srpca Aleksa Pantelić imao je najteži zadatak da u direktnom susretu sa igračem Radnika pobjedom osigura titulu prvaka RS.

,,Meč u trećem turnusu koji je igran u sportskoj dvorani ,,9 januar” u Srpcu, protiv ekipe Radnika iz Bijeljine za nas u ekipi bio je najteži i igrali smo pod velikim pritiskom. Dok sam gledao prva dva meča koje smo dobili to mi je stvaralo još veći pritisak jer sam ja morao da pobijedim u meču koji je odlučivao o tituli prvaka RS. Odigrao sam fantastično taj meč i dobio ga 3:0, i samim tim smo osigurali prvo mjesto u Prvoj ligi RS”, rekao je Aleksa Pantelić.

Omladinski stonoteniski klub Srbac postoji četiri godine i najmlađi je klub u BiH. Sada predstoje pripreme za takmičenje u Premijer ligi BiH, gdje igraju najbolji klubovi u zemlji kaže Mića Kurtović.

,,Pred nama je velika obaveza da izađemo na megdan najboljim stonoteniskim klubovima iz BIH kao što je Mostar, Zenica, Sarajevo a tu su i četiri kluba iz Banjaluke. Iako smo najmanji klub vjerujte da se i oni spremaju za nas kao i mi za njih. Biće nam zadovoljstvo igrati u premijer Ligi BiH i cilj će nam biti opstanak u ligi. Pozvao bih sve privredne subjekte da se uključe u sponzorstvo našeg kluba jer bez podrške sponzora teško da ćemo obezbjediti finansijsku konstrukciju za nastup u Premijer ligi BIH”, rekao je Kurtović.

On je dodao da je u planu i organizacija donatorske večeri na kojoj bi se prikupljala sredstva potrebna za normalan rad kluba.

Opširniji razgovor sa predsjednikom Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac Mićom Kurtovićem i najmlađim igračem kluba Aleksom Pantelićem možete poslušati u emisiji ,,Gost programa“ koja će u programu Radio Srpca biti emitovana sutra 20. aprila sa početkom u 10 časova.