Održana priredba ,,Sto dana đaka prvaka“

U Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac danas je održana  priredba kojom su učenici prvog razreda  obilježili 100 dana od početka školovanja i pokazali šta su za to vrijeme naučili uz pomoć svojih učiteljica Dejane LJubojević,Dragane Bobić i Danijele Božić.  Svojim roditeljima i prosvjetnim radnicima učenici su se predstavili recitacijom, igrom i pjesmom, a  bila je postavljena i izložba likovnih radova.   Đaci prvaci su pokazali stečeno znanje i vještine iz tri oblasti: Moja okolina,  Govor, izražavanje, stvaranje i fizičko vaspitanje i Ritmika i muzika.

Direktor škole Slavko Dragosavljević kaže da se ova priredba u školi sa radošću priprema, jer su u pitanju najmlađi učenici, koji su na početku  jednog novog razdoblja života.

,,Na današnjoj priredbi, učenici prvog razreda su pokazali šta su naučili uz pomoć svojih učiteljica i na ovaj način smo obilježili mali jubilej njihovog boravka u našoj ustanovi. Ujedno smo željeli da roditeljima omogućimo da vide šta su njihova djeca pripremila, jer znamo da su ponosni na njih i sa radošću dolaze na njihove  priredbe“, kaže Dragosavljević i dodaje da svim đacima prvacima želi uspjeh i sreću u životu i radu.

Ove godine, u prvi razred je upisano 100 učenika, od kojih 74 u centralnu srbačku školu. U područnim školama Nožičko i Kaoci upisano je po 7 prvačića, u Poveliču 5, Kobašu 4, Novoj Vesi 2 i u Starom Martincu 1 đak prvak.