Održan drugi srbački Urban fest: Četiri sata kvalitetnog rok zvuka na gradskom trgu

Drugi po redu festival “Urban fest” pokazao je sinoć na gradskom trgu u Srpcu da s pravom prerasta u tradiciju jer je uz rokenrol, pop i latino zvuke vrhunskih muzičara sinoć plesalo nekoliko stotina građana iz Srpca i okolnih opština.

Više od četiri sata posjetioci su imali priliku da uživaju u koncertima na otvorenom i kulinarskim specijalitetima koje su pripremale vrijedne domaćice iz Udruženja žena Srbac, koje je bilo organizator koncerta.

Urban fest je počeo nastupom benda Rok karavan, koga čine veterani rokenrola iz Srpca i okruženja, među kojima je i čuveni srbački basista Slavko Đaković Sićo, a njihove izvedbe legendarnih rok hitova zagrijale su atmosferu na trgu.

Na binu je potom stupio muzičar Bojan Mikulić Mikula koji je na otpjevao i odsvirao nekoliko hitova grupe Laufer, a zatim i neke od svojih pjesama, kao što su Da ja teb’ kažem, Ljubičica i Tehnološki hendikepiran. Potom je u akustičnoj verziji izveo još nekoliko legendarnih hitova 80-ih i 90-ih a na kraju svoju čuvenu “Кa’š se žen’t” i dobio zaslužene aplauze.

Mikulu je na sceni zamijenila banjalučka grupa Ultrazvuk koja je svirala puna tri časa i pokazala da s pravom nosi epitet jednog od najboljih klupskih bendova u Banjaluci, ali i šire.

Predvođeni magičnim vokalom Lejle Dolores i harizmatičnog Lazara Jovića oduševili su srbačku publiku koja se nije razilazila sa trga sve do jedan sat iza ponoći isprativši Banjalučane zasluženim ovacijama.

Ultrazvuk je pokazao da se odlično snalazi u svim žanrovima, od stranog roka, hard roka, popa, r’n’b’, rejva i latino zvuka, pa sve do domaćih dens i pop hitova koje su izveli na sebi svojstven način, pokazavši da su savršeno uštimani na sceni, a sa ovakvim nastupom sigurno ne bi imali problem da ugovore svirku bilo gdje na našoj planeti.

U nekoliko navrata pridružio im se i Mikula i zapalio atmosferu otpjevavši s njima neke od čuvenih pjesama Кarlosa Santane, grupe AC/DC i drugih.

Za one koji su propustili da sinoć čuju Ultrazvuk, prilika za to je na srbačkoj Motorijadi koja se održava narednog vikenda na platou ispred Sportske dvorane “9. januar”.

Posebne pohvale idu na račun najmlađe publike koja je bila najvatrenija ispred bine i u plesnom ritmu ispratila sve nastupe.

Udruženje žena Srbac se pobrinulo za dobru hranu i piće u vidu hladnog piva, domaćih sokova, voća, roštilja, čokoladnih kuglica, krofni, fritula, vafli i drugih domaćih specijaliteta koji su se mogli kupiti na prodajnim štandovima po veoma pristupačnim cijenama, a interes građana je bio ogroman, gotovo trostruko veći u odnosu na prošlu godinu.

Na prodajnim štandovima našli su se i drugi izlagači, među kojima i Aktiv žena Кočićevo iz Gradiške, humanitarna organizacija “Dog’s Trust” i drugi.

Predsjednica Udruženja žena, Vesna Smiljanić, zahvalila se građanima koji su svojim dolaskom podržali i ovaj Urban fest i izrazila uvjerenje da će se nastaviti i narednih godina.

„Mnogo truda i odricanja uloženo je u ovaj događaj i ponosni smo što je Srbac dobio jedan ovakav festival. To je poklon svima onima koji podržavaju rad Udruženja žena”, rekla je Smiljanić.

Idejni tvorac festivala je članica udruženja Slavica Miljević-Ćaja koja je dala ogroman doprinos da festival okuplja iz godine u godinu kvalitetne izvođače i postane tradicionalan.

“Troškovi organizacije jednog ovakvog događaja zaista su veliki i ništa ne bismo mogli učiniti bez naših sponzora koji su nam pružili veliku pomoć. Vjetar u leđa dali su nam i građani koji su svojim dolaskom podržali ono što radimo. Novac koji smo zaradili prodajom hrane i pića redovno čuvamo kako bismo imali dovoljno sredstava da platimo binu, što je značajna stavka u ukupnom budžetu. Sve naše članice ovo rade volonterski, iz ljubavi, kako bi našem gradu podarili festival za koga će se nadaleko čuti a već smo dobili pohvale od naših izvođača za sveukupnu organizaciju”, istakla je Miljević.

Podršku organizaciji Urban festa pružila je i Opština Srbac. Festivalu su prisustvovali načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i zamjenik načelnika opštine Vladimir Gužvić sa saradnicima koji su izrazili zadovoljstvo što je Udruženje žena Srbac ponovo priredilo još jedan muzički spektakl koji je okupio veliki broj građana, dodajući da će ovakve i slične manifestacije dobijati podršku iz budžeta i narednih godina.