Načelnik Dragosavljević organizovao prijem za predstavnike vjerskih zajednica

smart

U skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević organizovao je danas u zgradi opštinske uprave tradicionalni godišnji prijem za predstavnike vjerskih zajednica.

Prijemu je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Vladimir Gužvić, a od predstavnika vjerskih zajednica prisustvovali su sveštenici SPC , predstavnik Islamske zajednice Kobaš i Ukrajinske grkokatoličke crkve .

U uvodnom obraćanju, načelnik Mlađan Dragosavljević je čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželio da saradnja lokalne uprave i vjerskih zajednica , koja je i do sada bila na izuzetno dobrom nivou, u ovoj godini bude još bolja.

„Ovo je dobra prilika da razmijenimo mišljenja, sagledamo vaše potrebe i probleme i radimo na njihovom rješavanju. Finansijska podrška bila je u okviru realnih mogućnosti”, rekao je načelnik Dragosavljević i dodao podrška opštine neće izostati i u ovoj godini.

Protonamjesnik Željko Sarić pohvalio je saradnju sa lokalnom upravom u svakom pogledu i istakao da se u godini iza nas, uprkos pandemiji virusa korona, mnogo radilo u građevinskom smislu u svakoj crkvenoj opštini, u čemu su pomoć posebno pružili vjernici iz naše opštine i dijaspore. Bogoslužbeni život nije prestajao ali je značajno smanjeno prisustvo vjernika , smenjen je broj obreda vjenčanja i krštenja dok je povećan broj smrtnih slučajeva kojih je u prošloj godini bilo preko tri stotine, rekao je Sarić.

Protojerej Ukrajinske grkokatoličke crkve Petar Sitnik podsjetio je da na području srbačke opštine postoji veliki broj domaćinstava sa ukrajinskim življem i izrazio zahvalnost opštini na organizovanju ovog prijemu koji za razliku od Srpca ne organizuju ni Derventa ni Prnjavor.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bosanski Kobaš Ishak efendija Patković zahvalio se na saradnji kako lokalnoj upravi tako i svešteniku SPC u Kobašu. On je dodao da je u protekloj godini urađen potporni zid oko mezarja i pored pomoći Federalnog Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice pomoć je pružila i opština Srbac.

Prijem je okončan koktelom uz dogovor da će se ova lijepa tradicija nastaviti i naredne godine.

smart