Na konačnoj rang listi 77 stipendista,potpisivanje ugovora 16.februaraNačelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević objavio je danas konačnu rang listu stipendista za školsku 2023/24. godinu na kojoj se nalazi 77 studenata državnih i privatnih fakulteta.

Stipendije su odobrene za 52 studenta visokoškolskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 11 studenata visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije. Njima će biti isplaćene stipendije u devet rata po 100 КM.

Odobrena je i stipendija za šest studenata iz kategorije socijalnog statusa i dvoje studenata vukovaca i učenika generacije Centra srednjih škola “Petar Кočić” koji će takođe dobiti devet mjesečnih stipendija po 100 КM.

Za šest studenata koji se nalaze na master i postdiplomskim studijama biće jednokratno isplaćeno 900 КM.

U odnosu na preliminarnu rang listu, jedan broj studenata je odustao od opštinske stipendije na lični zahtjev, zbog dobijanja stipendije iz drugog izvora, dok je kod određenog broja studenata naknadnim pregledom utvrđeno da ne ispunjavaju uslove za stipendiju.

Potpisivanje ugovora sa stipendistima koji su se našli na konačnoj rang listi biće obavljeno u petak, 16. februara u sali Skupštine opštine Srbac sa početkom u 12 časova.

Кonačnu rang listu stipendista možete pogledati na oglasnoj ploči u zgradi Opštinske uprave i na internet stranici srbac-rs.com