Minja Bajagić na kampu podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske

U organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske u Riječanima Gornjim kod Modriče 27. jula je počeo kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske na kojem učestvuje i aktivna omladinka Crvenog krsta Srbac, Minja Bajagić.

Kamp je okupio oko 50 članova podmlatka iz čitave Republike Srpske i trajaće do 1. avgusta. Mladi će imati priliku da kroz interaktivnu metodologiju rada prošire svoje znanje i steknu nove vještine kroz učenje o diseminaciji, značaju i vrijednostima Crvenog krsta, o solidarnosti sa mladima, prvoj pomoći i mentalnom zdravlju, o zaštiti životne sredine i zdravlja (reproduktivno zdravlje, bolesti zavisnosti, trgovini ljudima, sigurnosti na internetu), te steknu nova znanja i u oblasti ekologije i zaštiti životne sredine. O svim temama na kampovima će govoriti iskusni instruktori Crvenog krsta Republike Srpske obučeni kroz oblasti, koje će biti predstavljene upravo tokom trajanja kampa.

Na istom lokalitetu od 10. do 15. avgusta biće održan i kamp omladine Crvenog krsta RS.Kampovi za omladinu i podmlatak tradicionalne su aktivnosti Crvenog krsta Republike Srpske, koji iz godine u godinu okupljaju veliki broj mladih zainteresovanih da učestvuju u aktivnostima CKRS, te kvalitetno potroše slobodno vrijeme, steknu nova iskustva i znanja, i nauče mnogo korisnih stvari.