Izgradjena kuća demobilisanom borcu Slavku Rudniku iz Gornjih Srdjevića

Juče je završena izgradnja kuće za Slavka Rudnika demobilisanog borca Vojske Republike Srpske iz Gornjih Srđevića. Кuća je izgrađena na inicijativu i prijedlog Mjesne boračke organizacije Srđevići jer je Slavko živio u izuzetno teškim stambenim uslovima. Fond solidarnosti BO opštine Srbac je prihvatio inicijativu i obezbjedio kompletan građevinski materijal dovoljan da se kuća izgradi i stavi pod krov, te pokrenuo akciju kako bi se kuća izgradila u što kraćem roku.Organizaciju izvođenja radova preuzeo je Slavkov sinovac Slaviša, koji je vodio kompletnu aktivnost. Radove je izveo Slavko Šelehijević sa grupom svojih radnika uz najminimalniju novčanu naknadu koju je prihvatio na insistiranje članova šire porodice Rudnik koji su svojim prilozima i prikupili sredstva za izvođenje radova. U radovima su učestvovali i Slavkovi saborci, komšije i prijatelji dobrovoljnim radom i bez naknade.Slaviša navodi da se odmah nastavljaju poslovi na uređenju kuće jer je cilj da Slavko nastupajuću zimu dočeka u svom novom domu.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac i Fonda solidarnosti Goran Plotan izražava zahvalnost svim ljudima dobre volje koji su do sada novčano podržali aktivnosti Fonda na rješavanju stambene problematike najugroženijim članovima boračkih kategorija građana.

“Pozivam sve ljude dobre volje koji mogu pružiti novčanu pomoć da to učine uplatom svojih sredstava na žiro račun Fonda solidarnosti broj: 567-353-27000041-19 koji je otvoren kod Sberbank a.d. Banja Luka.Vrlo brzo će biti završena i druga kuća za čiju je izgradnju Fond solidarnosti Zoranu Crnomarkoviću iz Razboj Lijevča takođe obezbjedio kompletan građevinski materijal. Uz ovaj materijal Fond je za šest demobilisanih boraca obezbjedio građevinski, vodo i elektro materijal neophodan za renoviranje i dogradnju stambenog prostora,a ukupna vrijednost dodjeljenog materijala u ovih osam akcija iznosi 14.695,60 КM”, kaže Plotan. Plotan kaže da je Fond solidarnosti opravdao svoje postojanje, a sva prikupljena sredstva se transparentno troše što je garancija svima koji novčano pomognu Fond, da će njihov novac biti usmjeren onim kojima je najpotrebniji.