Održana sjednica lovaca Motajičko-ljevčanske regije: Data podrška Savi Miniću za predsjednika Lovačkog saveza RS

U Srpcu je sinoć održana sjednica Motajičko-ljevčanske regije,kojoj su prisustvovali predstagvnici lovačkih udruženja iz Podgradaca, Gradiške, Nove Topole i Srpca, te predstavnik zajedničkih privrednih lovišta Ljubić,Motajica I Prosara kojima gazduje Šumsko gazdinstvo Posavina/Gradiška, Srbac,Prnjavor/. Kako nas je informisao predsjednik LU ,,Srna”, sjednici nisu prisustvovali predstavnici Lovačkog udruženja iz Prnjavora zbog unutrašnjih organizacionih I upravljačkih  problema.

U ime Lovačkog saveza Republike Srpske prisutnima se obratio Živojin Lazić, sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske i upoznao ih sa aktivnostima saveza u ovoj godini i planovima za naredni period.  Sredstva od blizu milion maraka, koja je Vlada Republike Srpske preko Lovačkog saveza Republike Srpske  u prethodne dvije godine putem realizacije projekata direktno plasirala u lovačka udruženja, značajno su  doprinijela unapređenju lovstva u Srpskoj. Lazić je upoznao predstavnike regije sa aktuelnim izbornim procesom u Lovačkom savezu RS. Upućen je jednoglasan stav da se za predsjednika Lovačkog saveza Republike Srpske u narednom mandatnom periodu ponovo izabere Savo Minić, a

za predsjednika regije izabran je Pero Šmitran iz Podgradaca. Za članove Upravnog odbora Lovačkog saveza RS  izabrani su Predrag Ljubičić iz Nove Topole i Goran Savanović iz Srpca.Predloženi su i kandidati iz svih lovačkih udruženja za različite komisije saveza.