Fond solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac u protekloj sedmici dobio je tri vrijedne novčane donacije

Ministarstvo finansija u Vladi Republike Srpske, na obrazloženi zahtjev Boračke organizacije opštine Srbac, dodijelilo je Fondu solidarnosti 3.000 KM za realizaciju programskih aktivnosti Fonda u tekućoj godini.

Privredno društvo „Pantelić –  kop“ d.o.o. Glamočani, u vlasništvu Siniše Pantelića doniralo je Fondu iznos od 200 KM, koliko je uplatio i Rade Vučenović iz Srđevića koji je na privremenom radu u Austriji.

Predsjednik BO opštine Srbac Goran Plotan ističe zadovoljstvo i zahvalnost na pruženoj pomoći.

 „Zahvaljujem ministru finansija gospođi Zori Vidović na uplaćenim sredstvima koja će biti namjenski utrošena u skladu sa programom rada Fonda solidarnosti. Gospođa Vidović već nekoliko godina pomaže rad BO i Fonda solidarnosti putem ministarstva, a u prošloj godini nam je svojim ličnim sredstvima i značajnom donacijom takođe pomogla kako bi realizovali naše planirane aktivnosti. Privredno društvo Pantelić kop pomaže Fondu kako kroz novčane uplate, tako i kroz izvođenje direktnih radova. Vlasnik privrednog društva Siniša Pantelić je prošle godine uzeo učešće i pružio pomoć u izvođenju radova u Glamočanima kada je Fond realizovao jednu svoju akciju kojom je prekrivena kuća jednom našem saborcu i ratnom vojnom invalid”, rekao je Plotan.

Predsjednik predsjedništva BO opštine Srbac Dragan Aleksić ističe primjer Rade Vučenovića iz Srđevića, koji je na privremenom radu u Austriji i koji već nekoliko godina dva puta godišnje posjeti BO i novčano pomogne rad Fonda.

 „Rade svake godine pruži pomoć  Boračkoj organizaciji u dva navrata sa po 200 KM, ljeti kada dolazi na odmor i zimi kada su božićni i novogodišnji praznici. Ova donacija nije mala i mnogo znači našem Fondu“, kaže Aleksić.

U narednom periodu Fond solidarnosti BO opštine Srbac će realizovati i svoju osamnaestu akciju iz drugog programa pružanja pomoći najugroženijim članovima Boračke organizacije.