Epidemiološka situacija u opštini Srbac stabilna, za sada nema novih korona pozitivnih

Direktor Doma zdravlja Srbac dr Mirko Stojić rekao je da su trenutno 252 lica opštine Srbac pod ljekarskim nadzorom, od čega je najveći broj lica koja su došla iz inostranstva i nalaze se u samoizolaciji, a među njima je i 18 osoba koje su imalekontakt sa zaraženim licem.
“Od toga smo imali samo jednog pacijenta koji je bio pozitivan na virus korona , koji je izašao iz Bolnice za infektivno liječenje UKC Banjaluka i njegovo se stanje prati kod kuće. Za sada nemamo korona pozitivnih, imali smo juče jednog pacijenta koga smo poslali na testiranje u Klinički centar i čekamo taj nalaz”, kaže dr Stojić i dodaje da je epidemiološka situacija u opštini Srbac trenutno stabilna, ali da se i pored toga moramo obavezno pridržavati mjera i naredbi Vlade RS i Kriznog štaba za vanredne situacije.
Novi podatak je da je u protekla 24 časa 38 naših gradjana, koji dolaze iz inostranstva, zaustavljeno na granici u Gradišci, svi su testirani po procedure koju je donio Krizni štab Vlade RS i svi su negativni, što je dobro , kaže dr Stojić i dodaje da će svi oni biti zaustavljeni u karantinu u Gradišci. Ukoliko se pojave lica sa pozitivnim rezultatom ,biće upućeni na liječenje u Klinički centar Banjaluka.
Doktor Stojić napominje da su povodom novonastale situacije angažovali sve medicinske resurse, a naročito su pojačali higijensko-epidemiološku službu sa još osam zdravstvenih radnika, pa još jednom poziva gradjane da ostanu u svojim kućama ,smanje socijalne kontakte i pridržavaju se higijenskih mjera, jer je izolacija i odgovornost prema drugima, najbitnija u ovom momentu.
Gradjani mogu kontaktirati Dom zdravlja Srbac na tel: 051/745-100, 051/745-762 ili 051/745- 124, mobilni 065/697-687.