Dostava namirnica za penzionere utorkom i petkom, narudžbe svakog dana osim nedjelje

Opštinska uprava Srbac obavještava lica koja su navršila 65 ili više godina života sa područja srbačke opštine, a koja nisu u mogućnosti da dođu do potrebnih namirnica, sredstava za higijenu i lijekova zbog pandemije virusa korona, da će svakog radnog dana i subotom od 9 do 13 časova biti otvoren kontakt telefon 051/740-133 u Crvenom krstu putem kojeg će moći naručiti osnovne životne potrepštine sve dok bude trajala zabrana kretanja.

Dostava će se vršiti na kućnu adresu dva puta sedmično, utorkom i petkom, a na ovim aktivnostima biće angažovani volonteri i pripadnici Civilne zaštite.

Nabavka će se odvijati na način da će se potrebna roba dostavljati na kućnu adresu, nakon čega će se izvršiti plaćanje po preuzimanju, kada će biti dostavljen i fiskalni račun. Dostava je besplatna a građani neće imati nikakvih dodatnih troškova.

Ovim putem pozivaju se da se jave lica koja imaju 65 ili više godina, a koja žive u samačkim domaćinstvima i nisu u mogućnosti da samostalno dođu do životnih potrepština, odnosno, nemaju nikoga od članova porodice ili drugih ljudi iz okruženja koja mogu da vode brigu o njima za vrijeme trajanja zabrane kretanja, u skladu sa zaključkom koga je usvojio Republički štab za vanredne situacije.

Na ovaj način se naročito želi izaći u susret bolesnim i iznemoglim licima koja spadaju u rizičnu kategoriju i koja bi slučaju zaraze ugrozila svoj život.

Takođe su otvoreni i kontakt brojevi u Centru za socijalni rad gdje se takođe za kategorije koje su pod rizikom zbog pandemije virusa korona organizuje svakodnevno dežurstvo, i to radnim danom od 7 do 15 časova na telefone: 051/745-150 i 051/741-229 i vikendom na broj: 066/816-079