Đorđe Đurić najbolji sportista opštine Srbac u 2020.godini

U Srpcu je sinoć u organizaciji Radio-Srpca pod pokroviteljstvom Opštine Srbac organizovana završna sportska manifestacija „IZBOR NAJBOLJEG SPORTISTE OPŠTINE SRBAC U 2020. godini“.

Najbolji sportista opštine Srbac za 2020.godinu je rukometaš Đorđe Đurić.

Stručni žiri je ocjenio da je Đurić u 2020.godini ostvario impozantne rezultate kao najbolji strijelac RK“Srbac“sa prosjekom od 9 golova po utakmici. Đorđe se od malih nogu isticao iznad svojih vršnjaka kada je osvajao prva mjesta u rukometu u okviru Malih olimpijskih igara u osnovnoj školi ,što je nastavio kao srednjoškolac i student i uvjek dobijao epitet najboljeg igrača turnira.

Drugo mjesto pripalo je članovima Plesnog kluba“Mambo“ iz Brčkog,Isidori Cvijetić i Živojinu Suvajac,a Odlukom žirija treće mjesto zauzela je Zorana Večernović iz Karate kluba“Borac“Srbac.

Nagradu za najuspješniji klub u prošloj godini dobio je Rukometni klub Srbac koji se na kraju prvog dijela sezone 2020/21. nalazi na trećem mjestu sa osam pobjeda i tri poraza. Кlub je sastavljen isključivo od domaćih igrača koji su proistekli iz omladinskog pogona. Seniorski tim čini 16 igrača a u omladinskom sastavu djeluje njih 20.

Za najuspješnije sportskog radnika je proglašen Branko Grahovac predsjednik FK“Sloga“.

Dodjeljena su i priznanja u omladinskoj kategoriji ,a prvo mjesto u kategoriji najbolji mladi sportista do 18 godina dijele braća Stefan i Nemanja Gavranović ,članovi Kluba borilačkih sportova iz Modriče.

Drugo mjesto pripalo je Đorđu Ugrenu iz Konjičkog kluba“Ipsilon“ Srbac ,a treće mjesto je zauzela Katarina Šaula,karatistkinja Karate kluba“Borac“.

Za najuspješniju mladu ekipu do 18 godina proglašena je Kadetska ekipa FK“Sloga“iz Srpca.Stručni žiri je odlučio da ove godine uruči 11 posebnih priznanja pojedincima i kolektivima koji su ostavili trag u sportskoj istoriji Srpca,ostvarili sportske zasluge i afirmisali Srbac u svijetu.

Manifestaciji su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Srbac Vladimir Gužvić i predsjednik SO-e Srbac i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Miloš Budić koji je otvorio manifestaciju i rekao da je ovo jedna od najljepših manifestacija jer promoviše sportski duh i dodao da će lokalna uprava i dalje podržavati razvoj sporta u Srpcu.

„Na ovaj način, promovišemo ne samo pojedince i kolektive, već i Srbac i Republiku Srpsku. Bavljenje sportom bolje utiče na fizičko i mentalno zdravlje i time se borimo protiv devijacija u društvu i negativnih pojava savremenog doba, protiv alkohola, droga i slično“, rekao je Budić.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti, Marko Miholjčić, rekao je da je protekla godina bila izuzetna teška u svakom pogledu, pa samim tim i za sport, ali su ipak postignuti značajni rezultati.Prema njegovim riječima, sredstva za sport koja se izdvajaju iz opštinskog budžeta su uvećana od 2017. godine sa 80 na sadašnjih 120 hiljada КM. Кako kaže, pomažu se sportske aktivnosti i putem kulturno-sportskih manifestacija, te na razne druge načine, tako da direktna ulaganja u sport iznose preko 150 hiljada КM.

„Sportistima je omogućeno i besplatno korištenje dvorane za utakmice i treninge a svake godine uvrstimo neki novi klub u budžet, kao što je to nedavno bio slučaj sa stonoteniskim klubom. Veliki su troškovi i ulaganja u sport i drago mi je što postoje entuzijasti koji su spremni da se lično angažuju kako bi održali razvoj sportskih kolektiva, u čemu imaju podršku opštine. Nadam se da će se sportom baviti sve veći broj mladih, o čemu svjedoči omasovljenje omladinskih pogona“, istakao je Miholjčić.

Zbog pandemije virusa korona ove godine nije održan kulturno-zabavni program kao ni koktel za učesnike, a priznanja i pehare najuspješnijima su uručili zamjenik načelnika Vladimir Gužvić, predsjednik SO-e Miloš Budić, članovi Organizacionog odbora i Stručnog žirija Marko Miholjčić i Siniša Đogić i direktorica Radio-Srpca Ljiljana Koščica.