Crveni krst obilježio nedjelju solidarnosti

Srbački Crveni krst  je brojnim aktivnostima po školama i u saradnji sa preduzećima naše opštine  u periodu  od  16. do 22.decembra obilježio Nedelju solidarnosti.

,,U okviru Nedelje solidarnosti prikupljeno je  2.000 maraka   i podjeljeno 20 paketa hrane  u vrijednosti od 1000 maraka“ ,izjavila je za Radio-Srbac sekretar Ljiljana Bilanović  i dodala da su se u Nedelji solidarnosti   angažovali  zajedno sa aktivistima  i volonterima kako bi zajedno podigli svijest građana  i podsjetili ih na značaj pružanja  pomoći ugroženom stanovništvu i osobama  u stanju socijalne potrebe.

Osim paketa hrane, u Nedelji solidarnosti Crveni krst  Srbac je dobio vrijednu pošiljku  od Gordane Golić –Kljajčin,koja obuhvata  garderobu ,nosiljke za bebe i kolicica za novorođenčad,a vrijednost paketa je 1.000 maraka.

,,Organizovane su i posjete starim, bolesnim licima koji žive u teškim uslovima i iz vlastitih rezervi obezbjedili im  pakete ukupne vrijednosti 1.500 KM“,rekla je Bilanović i dodala da su akciju solidarnosti  podržala srbačka preduzeća “Tatkom“, Pekara „Sunce“ i Trgovinski centar“Fortuna“.

Iz Crvenog krsta  zahvaljuju  osnovnim školama  i profesoricama  koje provode  aktivnosti ove humanitarne organizacije.