Andrej Sulema osvojio zlato na evropskom i internacionalnom takmičenju u masažama u Italiji

Zlatna medalja koju sam osvojio na prestižnom takmičenju u masažama u Italiji dala mi je motivaciju da proširim svoje znanje i prenesem iskustva mladim fizioterapeutima u Srpskoj.
Ovo je izjavio Andrej Sulema (21), sertifikovani maser-terapeut iz Srpca, pobjednik evropskog i internacionalnog takmičenja u masažama pod nazivom „Massage Spa Talent Italia“ u kategoriji Master – napredna masaža.
Takmičenje je održano od 21. do 23. oktobra u italijanskom Salernu u konkurenciji oko 100 učesnika iz Francuske, Italije, Rumunije, Meksika, Ukrajine, Jermenije, Kazahstana, Tajlanda i drugih država.
Talentovani Srpčanin izveo je kombinaciju masaže i istezanja koja je oduševila sudije i obezbijedila mu prvo mjesto.
“Na poziv sudija iz Srbije i BiH, ali i po pričama drugih takmičara, odlučio sam da se prijavim i demonstriram svoje vještine. Pripremao sam se za takmičenje jako dugo jer sam želio da masaža bude posebna i da sve što znam i radim, to i pokažem. Imao sam zadatak da izvedem masažu za 25 minuta pred 20 sudija i na kraju je sve ispalo savršeno”, rekao je Andrej.
Ovo je njegovo drugo veliko priznanje nakon što je u aprilu ove godine osvojio bronzu na internacionalnom takmičenju u masažama u Novom Sadu gdje je izveo „šijacu“ masažu u trajanju od 40 minuta.
“Nastaviću se usavršavati u oblasti kiropraktike i terapijskih masaža i planiram da savladam drevnu terapiju Hidžama u Sarajevu, uz pomoć fizioterapeuta Elvira Bašića, a zatim ću prisustvovati edukaciji za liječenje svih vrsta glavobolja koju će u Beogradu održati čuveni stručnjak Juan Jose Bosca, što će mi omogućiti da pružim što kvalitetniji pristup budućim klijentima u rješavanju njihovih problema”, rekao je Andrej.
Usluge pruža u salonu za masažu „Studio As fizio“ u Banjaluci a namjera mu je da završi studije na Panevropskom univerzitetu „Apeiron“, gdje je trenutno treća godina na smjeru fizioterapija, a zatim da otvori svoj SPA centar i velnes akademiju.
“U saradnji sa najpoznatijim edukatorom iz Zagreba iz ove oblasti, sportskim i ortopedskim fizioterapeutom Damjanom LJubićem, organizovaću edukaciju u Banjaluci 13. i 14. aprila naredne godine, koja je namijenjena svima onima koji žele da usavrše svoje znanje ili tek počnu masirati. Radi se o specijalisti za pet vrsta masaže i glavnom predavaču kliničke masaže koji će sigurno imati šta da prenese mladim fizioterapeutima”, istakao je Andrej.