Andrej Sulema maser-terapeut, treće mjesto u šijacu masaži na Internacionalnom šampionatu masaže u Novom Sad

Dvadesetogodišnji Srpčanin Andrej Sulema,sertifikovani maser-terapeut plasirao se među prva tri takmičara u „šijacu“ masaži na International Massage Championship-Serbia koje je održano 22.aprila u Novom Sadu i tako se svrstao među najbolje masere na ovom svjetskom prvenstvu.
„Masaža je velika potreba u današnjem vremenu užurbanog načina života i stresa.To je pravi način da se pomogne našem organizmu da se opuste mišići,da se pokrene detoksikacija organizma,te da se poboljša probava i jednostavno ublaži stres“kaže Andrej Sulema.
„Sertifikovani sam maser-terapeut i masažom se bavim oko 5 godina.Završio sam srednju Medicinsku školu u Banjaluci smjer fizioterapeutski tehničar i poslije toga sam nastavio školovanje na Panevropskom univerzitetu“Apeiron“ smjer fizioterapija.Trenutno sam student druge godine fakulteta.U masaži je svakodnevno nešto novo ,metode rada i cijeli život se morate edukovati a ja od samog početka srednje škole imam želju da se usavršavam dalje.
U želji da vidim kako to izgleda i da otvorim nove puteve, da se promovišem i pokažem šta znam prijavio sam se za Svjetsko takmičenje u Novom Sadu,koje je bilo moje prvo takmičenje i uspio sam“kaže Sulema.
„Takmičenje se u Novom Sadu odvijalo u preko 10 kategorija.Bili smo podjeljeni u pet grupa.Ja sam bio u prvoj grupi među 15 takmičara a izabrao sam „šijacu“ masažu koja se zasniva na pritiscima određenih tačaka i trajala je 40 minuta.Zadovoljan sam rezultatom obzirom da je učešće na takmičenju uzelo oko 100 učesnika iz više zemalja i to: Rusije,Danske,Rumunije,Tajlanda,Njemačke i Grčke, a sudije su bile iz Ukrajine,Srbije i BiH dok je glavni sudija bio Miroslav Škorić iz Banjaluke“.
„Nakon Novog Sada ,dobio sam poziv od predsjednika Asocijacije masera da dođem na takmičenje u Rumuniju koje će biti održano na evropskom nivou od 12.do 15.maja i već uveliko vršim pripreme i neke nove metode.Sve što sam pokupio na tom takmičenju želim da iskoristim i pokažem još bolji kvalitet i donesem neke nove rezultate iz Rumunije“kaže Sulema i dodaje da već ima nekih ponuda.
„Jedan gospodin iz Kuvajta mi je ponudio da razmislim da li bih želio da dođem u Kuvajt pošto otvara veliki Wellnes centar,da radim kao maser-terapeut, sa pristojnom platom, a sve to zavisi kako ću proći u Rumuniji i da li ću postići još bolje rezultate.U želji za edukacijom već sam rezervisao termin u Beogradu za edukaciju koja će se održati u julu.Radi se o kiropraktici za koju sam već završio jedan stepen i idem dalje da se usavršavam“kaže Andrej.

Prema njegovim riječima da bi masaža bila uspješna treba imati jako povjerenje u terapeuta.Sam klijent osjeti ako je terapeut nervozan jer je masaža putovanje kroz središte duše i ako želite neke dobre rezultate da postignete moraju biti zadovoljni i klijent i terapeut.
„Svakog dana čitam i usavršavam se kako bih postigao još bolje rezultate u ovom poslu. Dosta sam nekih tehnika završio i kad mi dođe klijent želim da daam sve od sebe i da se potrudim da od svih tih masaža iskombinujem nešto što odgovara toj osobi, da mu pomognem i vratim osmijeh na lice. Dešavalo se da se ljudi povjere dok traje masaža i ispričaju mi sve ono što ih muči.A mi želimo da im skinemo taj teret koji nose,pa je veoma bitno zadovoljstvo klijenta. Masaža bi trebalo da se izvodi jednom do dva puta mjesečno,a ukoliko imate neko bolno stanje tad se odradi i nekoliko uzastopnih tretmana.
Najviše klijenata mi dođe po preporuci ,i ko god je došao uvjek se vrati opet. Masaža nije luksuz,već je potreba.Preporučio bih svakom ko može i ko je u stanju da dođe i proba jer se neće sigurno pokajati“kaže Andrej.
„Što se tiče mojih planova,u planu mi je usavršavanje i završetak fakulteta.Kako se bude širio posao tako i ja planiram širiti svoj prostor.Želja mi je dok steknem certifikate i prođe jedan određen period da otvorim Wellnes akademiju i edukujem lica o masaži i da imam svoj Spa centar .U Banjaluci trenutno imam Salon za masažu koji se nalazi u ulici Kralja Alfonsa 13 u zgradi 48 A, preko puta Ekonomske škole i mislim da ko god se odluči vrata su mu uvjek otvorena.Imam i svoju Instagram i fb stranicu gdje me mogu kontaktirati,Studio AS fizio ili telefon 065-085-101“kaže Andrej i dodaje da kada je u pitanju opština Srbac dolazi na kućnu adresu u zavisnosti od dogovora sa klijentima a dostupan je i putem viber broja ili SMS-a.