Završeno asfaltiranje puteva i ulica u Srpcu u vrijednosti od 400 hiljada KM

Ovih dana na području srbačke opštine završen je projekat rekonstrukcije puteva i ulica u vrijednosti od oko 400 hiljada KM čime je naša opština dobila četiri modernizovana putna pravca.

Novi asfalt položen je na putu u Srđevićima, na lokaciji Nuždića obala, u dužini od 700 metara a završena je i rekonstrukcija i modernizacija puta Donji Srđevići-Ćukali u dužini od 1200 metara.

Izvođač radova na ove dvije putne dionice je bila građevinska firma „Gradis invest“ iz Srpca.

Takođe je izvršena rekonstrukcija i asfaltiranje puta u Glamočanima u dužini od 600 metara koji vodi od raskrsnice u centru sela nakon Vrbaskog mosta, do raskrsnice puteva prema Bajincima i Bardači. Paralelno s tim, rađena je i sanacija dijela ulica Vase Pelagića i Zmaj Jovine koje su takođe dobile novi asfalt.

Radove u Glamočanima i ulicama u Srpcu izvršila je građevinska firma “MG Mind” iz Mrkonjić Grada.

Projekat je finansirala Vlada Republike Srpske preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) koja djeluje pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

“I pored ograničenog rada zbog pandemije virusa korona, našli smo mogućnosti da realizujemo ove kapitalne investicije koje su ugovorene još u prošloj godini, što dovoljno govori da republičke i opštinske institucije normalno funkcionišu i izvršavaju svoje obaveze i pored otežanih finansijskih uslova”, rekao je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.