Volonteri na usluzi za namirnice i lijekove građanima od 65 i više godina

Lica koja su navršila 65 ili više godina života sa područja srbačke opštine, a koja nisu u mogućnosti da dođu do potrebnih namirnica i lijekova zbog pandemije virusa korona, dobijaće osnovne životne potrepštine svakog dana sve dok bude trajala zabrana njihovog kretanja.

Štab za vanredne situacije opštine Srbac večeras je donio odluku da u tom pogledu već od sutra bude otvoren broj telefona u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Srbac putem kojeg će se moći izvršiti narudžba, a volonteri će namirnice i lijekove dostavljati na kućnu adresu.

Broj telefona koji će biti otvoren sutra (u nedjelju 22. marta) od 9 do 13 časova je: 051/740-133, a pozivom na ovaj broj javiće se volonteri ove organizacije koji će potom doći na naznačenu kućnu adresu, preuzeti spisak i novac kojim će se obaviti kupovina, a zatim u toku dana donijeti potrebne stvari. Od ponedjeljka 23. marta prijave će se primati u drugom vremenskom intervalu o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

Istim povodom, već nekoliko dana su za rizične kategorije otvoreni kontakt brojevi u Centru za socijalni rad gdje se takođe organizuje svakodnevno dežurstvo, i to radnim danom od 7 do 15 časova na telefone: 051/745-150 i 051/741-229 i vikendom na broj: 066/816-079.

Ovim putem pozivaju se da se jave lica koja imaju 65 ili više godina, a koja žive u samačkim domaćinstvima i nisu u mogućnosti da samostalno dođu do životnih potrepština, odnosno, nemaju nikoga od članova porodice ili drugih ljudi iz okruženja koja mogu da vode brigu o njima za vrijeme trajanja zabrane kretanja, u skladu sa zaključkom koga je danas usvojio Republički štab za vanredne situacije.

Na ovaj način se naročito želi izaći u susret bolesnim i iznemoglim licima koja spadaju u rizičnu kategoriju i koja bi slučaju zaraze ugrozila svoj život zbog pandemije virusa korona koji hara svijetom.

Štab za vanredne situacije opštine Srbac još jednom apeluje svim građanima naše opštine da povedu više računa o osobama starije životne dobi iz svog okruženja, pokažu solidarnost i pomognu im da što lakše prebrode ovaj krizni period.

Opštinska uprava će takođe preko Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, predsjednika Savjeta mjesnih zajednica i povjerenika Štaba utvrditi koja su to lica koja imaju najizraženiju potrebu da im se dostave namirnice i lijekovi, stupiti s njima u kontakt i angažovati volontere koji će u skladu sa njihovim zahtjevima dostaviti osnovne potrepštine na kućnu adresu.