Vojo Rakić i Zdravko Đukić otvarili najbolji rezultat na 21.Šahovskom prvenstvu srbačkih penzionera

U nedjelju je završeno21. Šahovsko prvenstvo penzionera koje je održano u organizaciji  Udruženja penzionera opštine Srbac.

Najbolje rezultate ostvarili su Vojo Rakić iz Martinca i Zdravko Đukić iz Srpca koji će Udruženje penzionera Srbac predstavljati na Šahovskom prvenstvu penzionera Republike Srpske, a učešće je uzelo 14 ljubitelja šaha.

Sekrtear Udruženja penzionera Slavko Malešević je istakao da je takmičnje proteklo u najbljem redu, zahvaljujući korektnosti takmičara, sudiji i Organizacionom odboru.

,,U skladu sa programom rada Udruženja penzionera opšine Srbac za 2023.godinu, održali smo 21. Šahovsko prvenstvo koje je trajalo od 21.do 23.jula. Prvenstvo je proteklo u najboljem redu, a učešće je uzelo 14 penzionera koji su pokazali ljubav hobiju koji toliko vole”, rekao je Malešević i dodao da je prvenstvo proteklo dostojanstveno, a da je sudija Dragan Bakič pokazao objektivno i nepristrasno suđenje u skladu sa pravilima igre.

Malešević je čestitao pobjednicima, ali i svim takmičarima, jer su pokazali jednu fer sportsku igru, a zahvalio je sponzoru Perutnini Ptuj i medijskom pokrovitelju Radio Srpcu.