Velika potražnja za proizvodima srbačkih žena na sajmu u Banjaluci

Članice Udruženja žena Srbac učestvovale su na sajmu „Plodovi sela malih proizvođača“ koji je održan u Delta planetu u Banjaluci gdje su predstavile bogatu ponudu svojih proizvoda.

Sajam je organizovan u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i poljoprivrednim klasterima GLS, Krajina i Una-Sana a održavao se 6-7. i 13-14. februara kada se predstavilo više od 50 proizvođača.

Žene iz Srpca su učestvovale na sajmu 13. i 14. februara gdje su u vremenu od 10 do 21 čas prezentovale domaću zimnicu i kolače, čajeve, meleme i tinkture, kao i druge proizvode pravljene po domaćoj recepturi.

Predsjednica udruženja Vesna Smiljanić kaže da je njihov izložbeni štand bio veoma posjećen i da su reakcije posjetilaca i kupaca bile odlične.

“Bio je veliki interes za našim proizvodima a najviše se tražio ajvar i pekmez. Doživjele smo prelijepo iskustvo i sklopile nova poznanstva”, rekla je Smiljanić.

Ona dodaje da su Banjalučani prepoznali kvalitet njihovog pekmeza od šljiva koji se solidno prodaje u Krajiškoj kući, tako da će saradnja biti proširena.

“Već naredne sedmice u Krajiškoj kući će se moći kupiti i naši medenjaci koji su uspješno prošli hemijsku analizu i pokazali izuzetan kvalitet”, istakla je Smiljanić.

Prema njenim riječima, uskoro se planira novi sajam u Srpcu koji će biti održan za Međunarodni dan žena – 8. mart.

“Ovih dana smo u znaku prve godišnjice rada našeg udruženja i za sada je u planu da to obilježimo 5. marta na prigodan način, a detalje ćemo utanačiti narednih dana”, rekla je Smiljanić.