Uspješan koncert ansambla Lijevče u Razboju: Tradiciju predaka vjerno čuva 250 folkloraša


Više od 250 malih folkloraša uzelo je učešće u jučerašnjoj manifestaciji “Djeca su naše blago” koja je održana u društvenom domu u Razboju LJevčanskom u organizaciji Ansambla narodnih igara “Lijevče”.
Na koncertu su nastupili: KUD “Petar Kočić” iz Nove Topole, SKUD “Beli anđeo” iz Srpca, KUD “Đerdan” iz Kukulja, Folklorni ansambl Kobaš, Folklorni ansambl Kaoci i Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.


Jordan Kuvalja, predsjednik ANI “Lijevče”, rekao je da drugu godinu zaredom organizuju ovu manifestaciju a prepuna sala društvenog doma, kako kaže, dovoljno govori koliko naš narod poštuje svoju tradiciju.
“Željeli smo da prenesemo običaje naših predaka na najmlađe i ujedno razvijamo zdrave i prijateljske odnose sa sličnim udruženjima u okruženju. Glavna poruka manifestacije je da su djeca naše blago i da im trebamo posvetiti svu potrebnu pažnju jer su oni naša budućnost”, rekao je Kuvalja.


On je izrazio zahvalnost na pomoći načelniku opštine Mlađanu Dragosavljeviću, koji je takođe prisustvovao koncertu, kao i roditeljima djece koji su dali sve od sebe da manifestacija bude uspješna.
“Naredni događaj na kojem smo domaćini u Razboju je međunarodna folklorna manifestacija “Bošča” gdje očekujemo dolazak mnogih međunarodnih ansambala, da vidimo kakvi su njihovi običaji i da oni upoznaju naše”, istakao je Kuvalja.