Uspjeh srbačkih srednjoškolaca na regionalnom takmičenju u malom fudbalu

Na regionalnom takmičenju u malom fudbalu, koje je 25. marta održano u Novom Gradu, muška ekipa Centra srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca osvojila je prvo mjesto, dok je ženska ekipa osvojila treće mjesto.

Takmičenje je održano u okviru Malih olimpijskih igara, a na njemu je učestvovalo 12 ekipa iz Srpca, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora.

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je učenik naše škole, LJubiša Šumar.

„Prije svega, organizacija i samo suđenje su bili korektni. Atmsofera je bila napeta, naročito u posljednjoj utakmici kada smo se borili za prvo mjesto. Mnogo nam je značila podrška našeg ženskog tima. Bez njih taj rezultat možda ne bi bio ostvaren. Iako sam više puta bio proglašen za najboljeg igrača na raznim turnirima, ova nagrada mi je posbeno značajna jer sam predstavio svoju školu u najboljem svjetlu“, izjavio je LJubiša Šumar, učenik drugog razreda mašinskih tehničara.

Tim naše škole igrao je u sljedećem sastavu: LJubiša Šumar, Nemanja Popović, Andrej Cvijetić, Luka Cetić, Andrej Simić, Mihailo Popović, Mihajlo Majstorović, Đorđe Gužvić, Vladimir Momić, Marko LJuboja, Dragan Pelengić i Stefan Jevtić.

Učenike je za turnir pripremao profesor fizičkog vaspitanja Milovan Vrsajković.

„Prvenstveno želim da se zahvalim upravi škole što nam je omogućila odlazak na regionalno takmičenje u malom fudbalu u Novom Gradu. Imali smo žensku ekipu od osam djevojaka i mušku ekipu koju je činilo 12 momaka. Generalno smo imali visoka očekivanja od muške ekipe i nadali smo se jednom od prva tri mjesta. Bitno je naglasiti da smo bili daleko najmlađa ekipa, jer većinski dio tima čine momci iz drugog razreda, tako da smo još ponosniji na pobjedu. S druge strane, ženska ekipa kojoj lično ne predajem je osvojila treće mjesto što je takođe veliki uspjeh. Još bih se zahvalio i pohvalio domaćine, JU CSŠ „Đuro Radmanović“ Novi Grad koji su nas ugostili na veoma lijep način”, rekao je Vrsajković.

Za žensku ekipu igrale su učenice: Tamara Stamenić, Danijela Todorović, Nikolina Nedić, Lana Nikolić, Ana Aleksić, Mirela Aleksić, Višnja Sančanin i Bojana Pejaković.

„Jako sam srećna što smo dobile priliku da se predstavimo na ovom takmičenju uprkos predrasudama da ženski fudbal u Srpcu nije perspektivan. Ukupno smo odigrale tri utakmice. Prvu smo završile pobjedom 2-0, a zatim smo se borile za ulazak u finale i nažalost izgubile 1-0. Treća utakmica nam je bila najdraža, jer smo pobjedom na ovoj utakmici zauzele treće mjesto. Iskreno se nadam da ćemo sljedeće godine zauzeti zasluženo prvo mjesto i tada pokazati svoj pun potencijal“, izjavila je Višnja Sančanin, kapiten ženskog tima.

Direktor Centra srednjih škola ,,Petar Kočić” Srbac Milenko Živanić uputio je čestitke za postignute rezultate na takmičenju.

,,Rezultati su više nego dobri, tako da smo zaista ponosni na naše učenike. Muška ekipa je osvojila prvo mjesto i plasirala se na republičko, a ženska ekipa je zauzela treće,što je takođe, sjajan uspjeh. Upućujem iskrene čestitke našim ekipama i zahvaljujem učenicima što se potrudili da u najboljem svjetlu predstave našu školu”, rekao je Živanić.