Upravni odbor LU „Srna“: Vanredno polaganje lovačkih ispita 20. novembra

Upravni odbor Lovačkog udruženja „Srna“ Srbac održao je sinoć redovnu sjednicu na kojoj je donio odluku da se polaganje vanrednih lovačkih ispita održi u subotu 20. novembra u prostorijama osnovne škole u Srpcu.

Kandidati sa sobom moraju ponijeti ličnu kartu, olovku i neki od dokumenata kojim dokazuju da su članovi udruženja. Uplata za troškove polaganja iznosi 30 KM.

Usvojen je prijedlog idejnog rješenja lovačkog doma u Srpcu. Kreće se sa ravnanjem, nasipanjem i uređenjem zemljišta a radove bi trebala da izvodi firma „Ciklon duo“ iz Srpca, dok je izrada projekta povjerena arhitekti Mariji Lepir iz Srpca.

Zbog bezbjednosti vozača na putu i zaštite divljači koja nastrada u saobraćajnom nesrećama na putevima, obezbijediće se dodatna količina saobraćajnih znakova sa oznakom „Divljač na putu“ u koordinaciji sa Opštinskom upravom Srbac.

Upozoravaju se lovci da se u lov može ići samo u lovačkoj odjeći a ne u trenerkama i farmerkama, a neophodna je i upotreba fluorescentnih prsluka i kapa.

Takođe se sugeriše kolegama da slike odstrijeljene divljači moraju zadovoljiti Kodeks lovaca i ne smiju odražavati nasilje, krv i slično.

Sve detaljne informacije u vezi polaganja vanrednih ispita lovci mogu dobiti od sekretara udruženja.