Ugradjen usporivač brzine kod srednje škole u Srpcu

U cilju unapređenja bezbjednisti saobraćaja na teritoriji opštine Srbac, u ulici Danka Mitrova ,u  neposrednoj blizini Centra srednjih škola „Petar Кočić“ Srbac, postavljen je usporivač brzine, a skinuta su dva ležeća policajca kod novog pravoslavnog hrama Vaskrsenja Gospodnjeg i kod semafora u ovoj ulici, koji su postavljeni prije desetak godina.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti opštine Srbac Dario Kresojević kaže da je prošle godine izgrađen usporivač brzine na lokaciji kod Dječijeg vrtića”Naša radost”, pa vođeni željom da dodatno unaprijede bezbjednost djece predškolskog i školskog uzrasta ,Opštinska uprava  je odlučila da nastavi aktivnosti oko izgradnje usporivača brzine kod srednje škole.

“Radi se o jednom savremenom usporivaču koji, pored funkcije usporivača brzine,služi kao pješački prelaz za pješake, a aktivnost se provodi u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS”, kaže Kresojević i zahvaljuje  Agenciji što je prepoznala značaj ovog projekta  i finansijski učestvovala u njegovoj realizaciji.

Kresojević dodaje  da  se radi o projektu čija finansijska vrijednost nije nešto značajna, oko 5.000 KM, ali smatra da će imati puno veću vrijednost u smislu bezbjednosti saobraćaja .

“Tenderske aktivnosti su provedene prije dva mjeseca, a bili smo vezani rokovima, pa smo iskoristili ovaj period kad nema škole i gužve na ovoj saobraćajnici  da  uz maksimalno osiguranje bezbjednosti i zdravlja radnika realizujemo ovaj projekat”, kaže Kresojević.

“Nakon postavljanja usporivača brzine u ulici “11. novembra”, imali smo dosta zahtijeva vezano za izgradnju usporivača  i na lokaciji kod KP ”Vodovod” , ali obzirom da se radi o regionalnom putu, kojim upravljaju Putevi RS , u tom smislu potrebno  je pribaviti njihovu saglasnost, pa je zbog pandemije virusa korona ta aktivnost  do daljnjeg zaustavljena “,rekao je načelnik resornog odjeljenja Dario Kresojević.