UG,,C.E.Z.A.R.” vrijedno radi na više polja: Promocija zdravog života i poboljšanje saradnje sa Centrom srednjih škola

U Udruženju građana ,,C.E.Z.A.R.“ Srbac u toku je realizacije projekta pod nazivom ,,BICIKL-vozi, parkiraj, prirodu sačuvaj“, koji je finansijski podržan od Agencije za bezbijednost saobraćaja RS.

,,Projektom smo željeli da damo doprinos promociji zdravog način života i željeli smo da podstaknemo naše sugrađane da koriste bicikl kao alternativno ekološko sredstvo i u skladu s tim smo održali edukaciju za mlade, koju su, osim projektnog tima, održali master saobraćaja Nenad Srdić i jedan od najaktivnijih biciklista u Srpcu Slobodan Vučić. U ime Agencije za bezbijednost saobraćaja, edukaciji je prisustvovao Milan Ilić, a u cilju promocije projekta, građanima smo podijelili zaštitnu opremu“, rekla je direktorica Udruženja Tanja Šnjegota.

Šnjegota je dodala da je projekat nastavljen i danas, postavljanjem parkirališta za bicikle na šest lokacija u užem gradskom jezgru u Srpcu i to dva u dvorištu CSŠ,,Petar Kočić“Srbac i po jedno u dvorištu OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ , u Gradskom parku, na Trgu i ispred zgrade Opštine Srbac, a u nastavku realizacije projekta, planirana je kampanja sa motivacionim porukama pješaka i biciklista kao učesnika u saobraćaju.Pored realizacije projekta, ovih dana planirano je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Centrom srednjih škola.

,,Udruženje Cezar ima višegodišnju uspješnu saradnju sa Centrom srednjih škola, a na ovaj način ćemo tu saradnju ozvaničiti i biti u mogućnosti da o raznim temama edukujemo i stavimo na raspolaganje naše resurse. Ova saradnja će, nadam se, biti na obostrano zadovoljstvo i drago nam je što imamo priliku da zvanično sarađujemo sa jednom javnom ustanovom“, rekla je Šnjegota.

,, Želim da pohvalim ovu aktivnost Udruženja i anganžman njegovih članova na čelu sa direktoricom, jer uvijek imaju zanimljive i korisne ideje i da uahvalim na parkiralištu za bicikle koje su posstavili u nešem dvorištu. Za nekoliko dana ćemo potpisati Memorandum i nadam se da će to doprinijeti još uspješnijoj saradnji“, rekao je direktor Centra srednjih škola Milenko Živanić.