UG ,,C.E.Z.A.R.“ predstavilo svoj rad na konferenciji omladinskog rada u Banja Luci

Sekretarijat Mreže omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske ,,Perpetuum mobile – Insitut za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka i Mreža M.O.C.A.R.T. Republike Srpske organizatori su Sedme konferencije omladinskog rada Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, kojoj je prošle sedmice prisustvovala direktorica UG ,,CEZAR” Tanja Šnjegota.

Učesnici iz Republike Srpske, Republike Srbije, Federacije Bosne i Hercegovine, Brčko Distrikta Bih, Belgije i Francuske uzeli su učešće na Konferenciji i dali svoj doprinos dijeleći svoje lične priče i iskustva.

Tema ovogodišnje ,,KORA 7” bila je prilike za mlade i prenošenje pozitivnih primjera iz prakse omladinskog rada iz regiona i Evropske Unije.

Osim toga, Mreži M.O.C.A.R.T. Republike Srpske ugostila je predstavnika Međunarodne kancelarije za mlade pri Nacionalnoj agenciji Belgije za francusko govorno područje, koja je u sastavu Federalnog ministasrtva Valonija – Brisel, gospodina Thierry-a Doufour.

Pažljivo osmišljen program, panel sa donatorima, inspirativni govori mladih u okviru T.A.L.K.S. platforme slobode govora samo su dio aktivnosti koji su predstavljeni tokom trodnevne konferencije. Osim toga, predstavljeni su prijedlozi saradnje omladinskih centara na regionalnom, državnom i lokalnom nivou.