UG ,,C.E.Z.A.R.“ najbolji organizator volontiranja u Republici Srpskoj za 2019.godinu

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ proglašeno je najboljim organizatorom volontiranja u Republici Srpskoj za 2019. godinu. Ovo je najveće priznanje koje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodjeljuje organizacijama koje rade sa volonterima. Svečana dodjela nagrada održana je juče u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banja Luci, kada se i obilježava Međunarodni dan volontera. Izvršna direktorica Udruženja Tanja Šnjegota, održala je prezentaciju o radu Udruženja u toku ove godine, a osim članova kolektiva Udruženja, svečanosti je prisustvovalo i desetak najistaknutijih srbačkih volontera. 

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ kroz devetogodišnji rad okupio je veliki broj volontera, a kroz bazu Lokalnog volonterskog servisa prošlo je njih oko 400. Ove godine, aktivno je bilo 180 volontera, koji su dali neprocjenjiv doprinos brojnim aktivnostima koje su održane na području opštine Srbac, ali i regiona. Brojni su volonterski programi koje je ovo Udruženje u toku 2019. godine organizovalo, a volonteri su imali mnoga zaduženja. Osim toga, u Udruženju je održan veliki broj edukacija za mlade, samostalno ili u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona, a svakog petka se realizuju i kreativne radionice simboličnog naziva „Kreativni petak“. Srbački volonteri učestvovali su i na brojnim događajima, koje su podrazumijevale regionalnu i međunarodnu saradnju.

,,Velika nam je čast biti najbolji organizator volontiranja na području čitave Republike Srpske i ponosni smo na priznanje koje smo dobili za naš nesebičan rad. Ovo je prije svega nagrada za sve mlade koji su se odlučili aktivirati, a sigurno je da je volonterizam jedan od najboljih načina aktivizma mladih. Volontiranjem ne pomažete samo drugima, nego izgrađujete i sopstvenu ličnost, postajete bogatiji za nova pozitivna iskustva  i širite mrežu kontakata. Zbog svega navedenog, pozivamo sve mlade sa područja naše opštine koji još uvijek nisu volonteri da nam se priključe u ovoj pozitivnoj i zdravoj priči, a zahvaljujemo se svim našim volonterima koji su dali veliki doprinos da 2019. godinu završimo sa ovako velikim uspjehom. U toku sljedeće sedmice organizovaćemo i prijem za sve volontere koji su bili aktivni u ovoj godini“, izjavila je Tanja Šnjegota.