Udruženje žena Srbac svečano ozvaničilo početak rada

U organizaciji novoosnovanog Udruženje žena Srbac, danas je u holu Centra za kulturu i sport Srbac održana svečanost na kojoj su prezentovana naša tradicionalna jela i pića i otvorena izložba radova koje su izradile članice Udruženja, čime je ozvaničen njihov rad .

Bogata prezentacija radova srbačkih žena je organizovana uz pomoć Turističe organizacije Srbac  i Centra za kulturu i sport, a svečanosti  je prisustvovao načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević sa saradnicima.

Posjetioci su imali priliku da razgledaju proizvode od meda i sapun izrađen na prirodnoj bazi, ukrasne flaše, kutije za nakit, vaze, pletene korpice, lutke, igračke, jastuke, stolnjake, džempere i slično, a pripremljeni su i razni kolači i domaća rakija.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do 5. marta do 17 časova.

Članice Udruženja žena i goste prvo je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu predsjednica Vesna Smiljanić, koja je  istakla  da se više od četiri godine bavi izradom lutaka i igračaka za djecu od prirodnog materijala

“Članica sam i Udruženja “Draganasgarden” iz Banjaluke, uz čiju pomoć sam dobila vjetar u leđa da promovišem svoje proizvode u inostranstvu. Na sličan način želimo da pomognemo svim kreativnim ženama iz Srpca da promovišu svoj rad i stiču nova prijateljstva i poznanstva”, istakla je Smiljanić.

Mnogo uspjeha i čestitke za zvaničan početak rada  članicama Udruženja žena je poželio načelnik Mladjan Dragosavljević, koji je rekao da će opštinska uprava pružiti maksimalnu podršku njihovom radu i dodao da je ovakva vrsta udruženja nešto što je nedostajalo opštini Srbac.

Svečanost je uveličala Etno grupa Centra srednjih škola iz Srpca, uz pratnju Marka Ljuboje na gitari  i Milana Topića na harmonici , a na kraju predsjednica Smiljanić uručila je načelniku Dragosavljeviću prigodan poklon koji su izradile članice Udruženja  i zahvalnice radnicima opštinske uprave, firmama i pojedincima koji su im pružili podršku u dosadašnjem radu.

Više fotografija možete pogledati na facebook profilu Radio Srpca.