Udruženje žena Srbac: Pripreme za sajam povodom prve godišnjice uspješnog rada

U sali za sastanke u zgradi Opštine Srbac u petak je održana Skupština Udruženja žena Srbac kojom je predsjedavala Brana Lončar.

Na Dnevnom redu Skupštine bio je Izvještaj o radu za 2020.godinu, Plan i Program rada za 2021.godinu, kao i ostala pitanja, među kojima je obilježavanje prve godišnjice postojanja i rada Udruženja.

 Predsjednica Udruženja Vesna Smiljanić kaže da će povodom godišnjice Udruženja ,5.marta, u holu Doma kulture biti otvoren sajam radova članica, a otvaranje je zakazano u 12 časova. Nakon toga, 7.i 8. marta, uslijediće sajam povodom 8.marta-Međunarodnog dana žena.

Kada je u pitanju prva godina rada, Vesna je ocjenjuje kao uspješnu, obzirom na  epidemiološku situaciju sa kojom su se susreli odmah nakon osnivanja Udruženja.

,,Iako je vladala pandemija virusa korona, uspjeli smo da realizujemo većinu planova. Predstavili smo rad Udruženja našim sugrađanima, a zatim i građanima drugih opština i gradova na sajmovima koji su organizovani. Takođe, gostovali smo u raznim televizijskim emisijama. Veliki uspjeh za nas je i to što su se naši proizvodi-pekmez od šljiva i medenjaci našli u prodaji u Krajiškoj kući u Banja Luci. Udruženje je predstavljeno i široj javnosti van Republike Srpske putem priloga koji je snimljen i emitovan na srbijanskoj televiziji Agro tv. Ukupno gledano, možemo prvu godinu rada ocjieniti kao uspješnu“, izjavila je Vesna.

Tokom ove godine, u planu su četiri sajma, proizvodnja zimnice koja je privukla veliku pažnju na sajmovima i brojne druge aktivnosti u skladu sa godišnjim dobima.

,,Želim da zahvalim svim članicama na uloženom trudu, radu i istrajnosti. Radujem se našim novim projektima i nadam se da će nam ova godina biti još naprednija i uspješnija“, kaže  Vesna. Takođe je zahvalila na poklonu koji je, kao predsjednica Udruženja, dobila od članica.