Udruženje ,,Moje Nožičko” organizovalo akciju ,,Najbolji đak”

Iako je ljetni raspust u punom jeku, igralište Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj” u Nožičkom bilo je puno djece koja su se odazvala pozivu da učestvuju u tradicionalnoj akciji “Najbolji đak”, koju je Udruženje ,,Moje Nožičko “ ove godine organizovalo četvrti put za redom.

Nagrade za najboljeg đaka ove godine su išle učenicama završnog razreda Gordani Malbašić, Lari Olenjuk, Jovani Ilić i Sari Čičić.

Kako nam je rekao predsjednik Udruženja Velimir Mikulić nagrade su činile knjige za svaku od učenica, od kojih moramo napomenuti knjigu ,,Ban”, profesora Zorana Pejašinovića, koja govori o životu i radu Bana Milosavljevića i koja se još uvijek ne nalazi u prodaji. Knjiga je dosta poučna i može da posluži kao primjer kako postići određeni uspjeh u životu, rekao je Mikulić .

Učenicama vukovcima su, osim knjiga ,,Ban”, dodjeljene i novčane nagrade od po 200 KM, a učenici sa odličnim uspjehom novčana nagrada od 100 KM.

Jušerašnji dan su upotpunili izviđači 22. april Banja Luka, koji su djecu upoznali sa osnovnim aktivnostima izviđača, uradili ekoliko pokaznih vježbi kao što su signailzacija zastavicama, rasklapanje šatora i slično, kao i nekoliko igara sa djecom u kojima su učestvovali svi po grupama.

Danijela Mitrašinović, članica ovog izviđačkog društva, rekla je su sa zadovoljstvom prihvatili poziv da budu gosti na druženju u Nožičkom.

,,Igrali smo se sa djecom i upoznali ih sa onim što mi izviđači radimo.

Da bi bili izviđači morate da volite da se družite i volite prirodu. Mi smo vaspitno-obrazovna organizacija koja ima za cilj da dobijemo, nakon boravka u izviđačima , dijete koje ima specifičan set vještina koja će im kasnije pomoći u životu. Boravak u prirodi je metoda koju mi koristimo da bi pomogli djeci da se socijalizuju i razvijaju. Mnogo putujemo i zadovoljstvo je biti član izviđačkog društva”, rekla je Danijela Mitrašinović

Da bi dan upotpunili organizovan je roštilj i piće za djecu, tako da su jučerašnje popodne proveli u najboljem društvu.

Udruženje ,,Moje Nožičko” zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli organnizaciju ovog događaja, a posebno se ističu:

Agencija Otraks iz Srpca na čelu sa Milomirom Kneževićem (koji od početka predstavlja glavnog sponzora događaja), Vlajko Nježić, Nožičanin koji živi i radi u Beogradu, Aleksandar Hoptijan,preduzetnik iz Banja Luke, Zoran Pejašinović, istoričar i književnik iz Banja Luke, Perutnina Ptuj, Povelič,Pekara Sunce, Srbac,Prodavnica N-Centar , Izviđački pokret 22. april, Banja Luka a posebno hvala članovima Upravnog odbora “Moje Nožičko” koji svaki put u svakoj novoj akciji, pokažu maksimalno zalaganje i trud i time daju doprinos održanju duha našeg zavičaja i upotpunjavaju seoske ulice zvukovima dječijih osmijeha, kaže Mikulić.