Učesnici Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka danas prošli kroz Srbac

Učesnici Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, prošli su danas kroz centar Srpca i svoj put nastavili kroz Inadjol i Poveličsve do Razboja Ljevčanskog gdje su vozili nekoliko kilometara do priključnog puta za Novu Topolu i Laktaše, a zatim ka krajnjem odredištu Banjaluci, u okviru četvrte poslednje etape trke.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević je istakao da je velika čast biti dio jednog ovako velikog međunarodnog događaja koji doprinosi promociji gradova i opština.

“Nama je čast što smo dio Međunarodne trke kojom se povezuju Srbija i Republika Srpska”, istakao je Dragosavljević i dodao da je veliki hendikep što se,  zbog epidemiološke situacije, nisu mogli organizovati prateći sportski dogadjaji u Srpcu poput dječije biciklijade i kulturno-zabavnog programa.

,,Velika nam je želja  da iduće godine Srbac bude jedno od startnih mjesta poslednje etape i pokušaćemo da stvorimo preduslove za to”,rekao je Dragosavljević

Međunarodna biciklističa trka Beograd-Banjaluka, 14. po redu, krenula je u petak (4.sSeptembra) sa beogradskog Trga Republike, uz učešćeviše od 100 takmičara iz dvadesetak zemalja.

Podršku u organizaciji trke, finansijski je pružila i Opština Srbac.
Cilj trke je u Banjaluci, gdje će danas u 16 časova biti uručene nagrade najboljim biciklistima.