Učenici mašinske struke posjetili Sajam privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja i zapošljavanja

Učenici četvrtog razred tehničara CNC tehnologija i trećeg razreda bravara/zavarivača, u pratnji predmetnih profesora Miroslava Ignjatića i Gorana Pašalića, krajem aprila posjetili su Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja i zapošljavanja u Gradišci. Sajam je održan u kompleksu sportske dvorane ,,Arena Gradiška“ na prostoru od 4000 m2 i sa preko 100 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Cilj sajma je bio promocija proizvoda i usluga domaćih i stranih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača.

,,Posjeta sajmu u Gradišci je bila veoma zanimljiva jer smo imali mogućnost vidjeti proizvode iz svoje, ali i drugih struka. Na sajmu su izlagala brojna preduzeća, između ostalog i preduzeće ,,PMP Jelšingrad“ koje smo nedavno posjetili. Osim nas, prisustvovali su učenici iz drugih škola i drugi brojni posjetioci. Na platou ispred sajma bili su izloženi traktori i brojne druge poljoprivredne mašine. U holu Arene su bili izloženi proizvodi raznih poljoprivrednih preduzeća: traktorske gume, trimeri, kosilice, lovačka oprema, razne biljne kulture i slično. Sveukupno, posjeta sajmu je bila veoma zanimljiva i poučna“, izjavili su Marko Tatić i Srđan Stojković, učenici četvrtog razreda tehničara CNC tehnologija.

U okviru sajma održane su i dvije panel diskusije o povezanosti obrazovanja i privrede. Takođe su se predstavile pojedine škole, poput Tehnološke škole, Gimnazije iz Gradiške I drugih.

Posjeti je prethodilo predavanje predstavnika preduzeća ,,PMP Jelšingrad“ u prostorijama naše škole, koje je bilo organizovano za učenike završnih razreda mašinske struke. Na predavanju je učenicima ponuđena obuka za rad u ,,Jelšingradu“ u tri sekora, pri čemu su učenici popunjavali ankete za obuku i dobili na uvid katalog proizvoda ovog preduzeća.

Izvor; JU CSŠ”Petar Kočić”