U Srpcu tri nova slučaja virusa korona

Prema poslednjem izvještaju Instituta za javno zdravstvo RS u opštini Srbac u protekla 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze virusom.

Kako smo informisani u Higijensko-epidemiološkojslužbi Doma zdravlja Srbac, radi se o dvije ženske osobe srednje životne dobi koje imaju blaže simptome bolesti i nalaze se u kućnoj izolaciji, dok o trećoj zaraženoj osobi, u srbačkom Domu zdravlja, nemaju podataka.

Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac dodaju da je nastavljena vakcinacija građana starijih od 65 godina vakcinom Astra Zeneka.

Zaključno sa današnjim danom, na području opštine Srbac u izolaciji se nalazi 91osoba, od kojih su 24 aktivno pozitivne na virus korona.Od početka pandemije na području opštine Srbac je zaraženo 906 osoba, od kojih se oporavilo 846, a preminulo je 36 lica.Od početka pandemije izdato je 2.977 rješenja za izolaciju,a iz izolacije je izašlo 2.850 osoba.

U posljednja 24 časa u RS izvršeno je testiranje 1.154 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 457 osoba, dok je od posljedica zaraze preminulo 16 osoba.

Kada je riječ o novozaraženima, radi se o 207 muških i 250 ženskih osoba, od kojih je 31 mlađe, 265 srednje i 161 osoba starije životne dobi.Prema mjestu prebivališta, 115 osoba je iz Baljaluke, 58 iz Bijeljine, 22 iz Dervente, po 20 iz Doboja i Laktaša, 17 iz Trebinja, 15 iz Gradiške, 14 iz Prijedora, po 12 iz Teslića i Šipova, 11 iz Rogatice, po 10 iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Foče, po devet iz Kozarske Dubice i Prnjavora, po osam iz Modriče i Mrkonjić Grada, sedam iz Čelinca, po šest iz Višegrada, Zvornika, Pala i Šekovića, po pet iz Broda, Kotor Varoša i Čajniča, po četiri iz Bileće, Ugljevika i Šamca, po tri iz Bratunca, Ribnika i Srpca, po dvije Berkovića i Krupe na Uni i po jedna iz Gacka, Novog Grada, Pelagićeva, Petrovca, Petrova i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Banjaluke, Modriče i Bijeljine i po jedna iz Prijedora, Prnjavora, Osmaka, Rogatice, Trebinja, Krupe na Uni i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 56.718 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.878 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.